В истински празник се превърна представянето на книгата на журналиста Илия Кисимов "Пловдив - локомотив и в българския тенис“. Ресторант "Ретур“ край кортовете на ТК Локомотив (Пд) се оказа тесен да побере всички дошли да уважат труда на автора. Сред тях бяха известни спортисти, бизнесмени, общественици.

На едно място се събраха братята Матей и Димитър Пампулови, председателят на ТК Локомотив (Пд) и вицепрезидент на Българската федерация д-р Георги Крумов, футболната легенда Христо Бонев, големият волейболист Каспар Симеонов, двукратният олимпийски шампион на кану Николай Бухалов, състезателката по гребане Бонка Пинджева, зам.-кметът Георги Титюков,  бившият градоначалник д-р Иван Чомаков, известният съдов хирург д-р Георги Сакакушев, изпълнителният директор на ТК Локомотив (Пд) Дора Рангелова и др. Сред гостите беше и един от първите спортни лекари в града 90-годишният д-р Асен Димитров.

Популярният спортен журналист Борислав Костурков представи книгата на Илия Кисимов, преклони се пред положения от него труд, разкриващ пред поколенията историята и успехите на тениса в Пловдив. Борислав Костурков добави, че приемствеността в тениса под тепетата е едно от най-големите му постижения, където цели фамилии тренират и играят.

Авторът Илия Кисимов благодари на всички, които са му помогнали в реализирането на идеята и добави, че всеки, който прочете книгата, ще се убеди, че Пловдив е бил и ще бъде водещ не само в спорта у нас. Той изрази съжаление, че 97-годишната Мая Бурмова, жива легенда на тениса, не е успяла да дойде, но изтъкна, че нейното съдействие при написването на "Пловдив – локомотив и в българския тенис“ е било изключително важно.

В края на церемонията д-р Георги Крумов обяви за почетни членове на Локомотив (Пд) Кирил Джонев-Бате Джони, Данаил Данаилов, Атанас Димитров и Христинка Сотирова за приноса им към развитието на клуба и тениса. Матей Пампулов пък получи специална награда за развитието на Европейския тенис.

На финала на събитието присъстващите получиха книга с автограф от автора Илия Кисимов.