За първи път от пет години насам списание Time не включи президента на Русия Владимир Путин в класацията си за 100-те най-влиятелни личности в света. Рейтингът е публикуван на сайта на изданието.
 
Предишните четири години Путин намираше място в престижния списък в категория „лидери”, където са подредени имената на политици, бизнесмени и обществени деятели. В настоящата класация обаче руският държавен глава не фигурира в нито една от традиционните категории („кумири”, „артисти”, „титани”, „новатори”).

В тазгодишната класация на Time сред имената на лидерите виждаме това на президента на САЩ Доналд Тръмп; на Северна Корея Ким Чен Ун; на китайския лидер Си Дзинпин; ;на спецпрокурора, разследващ руската намеса в американските избори Робърт  Мюлер; на британския принц Хари и годеницата му Меган Маркъл и на саудитския престолонаследник Мохамед.
 
По-рано европейската версия на Time публикува Путин на корицата на априлския си брой. Президентът бе представен като цар. През 2007 г. международната версия на списанието призна руския президент за Човек на годината.