С интерес проследих най-новите новини от Русия, преди да са остарели по нечия заповед. Две от тях са крайно необичайни за тази страна.

Едната , разгласена от в. “Комерсант” с позоваване на Световната здравна организиция, гласи, че руснаците пият напоследък по – малко.

Другата, оповестена от официалната статистика в държавата, изглежда още по – отрезвяващо: рейтингът на Путин, който по официални данни спечели поредното си увековечаване във властта на 18 март т.г. с главозамайващите много над 80 на сто гласове, броени от “когото трябва”, бил спаднал рязко вече под 50 на сто. Май даже се движи към дъното на някакви си 44 процента одобрение. 

Да допуснем, че този път ни снабдяват с новинини, близки до истината. Защо ще го правят, не ми е дадено да знам. Може би са задействани някакви висши имперски съображения за объркване на противника чрез периодично захранване с истини, за да пробутват след това на поданиците всички лъжи, които им сервират в обичайните особено големи количества.

При това положение излиза, че между пиенето и доверието към Путин има пряка връзка.

Колкото по-малко пият руснаците, толкова по-малко вярват на Путин.

Да пием за изтрезняването на руския народ! Само трезвите братушки могат да ни освободят от своите лакоми протежета в нашата Татковина, които се равняват по ставащото в тяхната Матушка.

А за “лакомите за власт русофили”  Симеон Радев ( изразът е негов и го слагам в кавички като цитат) се е изказал по следния начин преди повече от век:

“За забелязване е, че когато се касае за руския престиж в България, нашите русофили са много по-непримирими, нежели самото руско правителство. Това се дължи , разбира се, главно на факта, че те са тук , в България паразити на руския престиж , с който тъй много злоупотребиха за свои користни цели, щото отвратиха самата Русия. Но често пъти тяхната цинична защита на руските интереси се дължи на невежество”. “Русия в началото на ХХ век”, изд. “Св.. Климент Охридски”, София, 2010 г. стр. 233, 234)

 

Share on Facebook