Гюлсевен Шукри бе изправена преди минути пред Бургаския районен съд по обвинението за кражба от магазин. Още в началото на заседанието се наложи съдия Анатоли Бобоков да я успокоява, тъй като тя изпадна в нервен срив и с крокодилски сълзи обясняваше, че не е добре със здравето и не знае защо и какво точно е направила.
 
“Искам домашен арест, с нервите не съм добре и с бъбреците. Съжалявам, не знаех какво съм направила, много съжалявам. Страх ме, не съм спала, не съм и яла”, каза през сълзи и с треперещ глас пред съдията Гюлсевен.

По данни на прокуратурата това е десетата кражба на 53-годишната жена, като последната е извършена в период на изтърпяване на наказанието от предишни провинения, пише "Флагман". 

„Има реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Не може да поемем доказателства относно здравословното й състояние, тъй като такива няма. Не е трудова заета, или социално ангажирана“, посочиха от прокуратурата.

Според нейния защитник адв. Иво Ханджиев писанията от страна на собственичката на магазина, в който е станал кражбата, в социалните мрежи насажда омраза към обвиняемата. Адвокатът помоли делото да бъде гледано при закрити врата, но искането бе отхвърлено от съдия Бобоков.

„Клиентката ми имала намерение да върне откраднатите рокли много преди полицията да я открие, но е била притеснена от последствията“, посочи адв. Ханджиев.

По данни на самата Гюлсевен в момента тя живее в село Свещари, общ. Исперих, където е и адресът й по лична карта. В Бургас била в квартирата на дъщеря си. Прокуратурата обаче допълни, че обвиняемата не пребивавала на адреса си по лична карта, а постоянно сменяла градовете и осъществявала кражби в различни територии на страната, а понякога и извън граница. 

В 15:30 ч. ще стане ясно дали Гюлсевен ще остане зад решетките.