Няма да има промени в организацията и провеждането на зрелостните изпити, съобщи в Пловдив заместник-министърът на образованието Таня Михайлова.  По думите й ще са запазят трите модула и времетраеното на изпитите, както и ще се направи всичко необходимо за да се гарантира безпроблемното им провеждане. 

„Искаме устойчивост на системата. Не смятаме всяка година да се създават нови правила", допълни Михайлова. Относно информационната сигурност и мерките, заместник-министърът припомни факта, че миналата година процента на анулираните работи е бил  изключителен нисъс. 

Според нея от една страна трябва да се гарантира сигурността на данните, а от друга страна правилното и качествено провеждане на изпитите. Ще се разчита на квесторите и се обмисля  как да бъде подобрено  видеонаблюдението по време на матурите, спазвайки  всички законови разпоредби, допълни Таня Михайлова. 

Тя призова учениците да не разчитат на преписване, а да покажат реалните си знания. Заместник-министърът откри в Пловдив Десетата Панорама на професионалното образование.