Президентската позиция беше изцяло съобразена с тази на Русия. Това заяви категорично пред Би Ти Ви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, след като вчера уличи администрацията на държавния глава, че е написала становище за КСНС, от което излизало едва ли не, че България излиза от ЕС и НАТО.

"Там се говори, че са нанесени удари на територията на Сирия. А да имаше някъде позиция, сходна с тази на Могерини, че има химическа атака срещу мирното население на Сирия?, попита реторично Цветан Цветанов. Трябва да имаш идентичност и да се определиш къде ще бъдеш. Веднага хората от администрацията на президентството разбраха, че са направили голям гаф. Един от подходите беше, че събраха абсолютно всички формуляри, които са раздали. Аз имах възможност да си го снимам и разпечатам вкъщи.", заяви Цветанов. 

„Президентът Румен Радев саботираше процеса за модернизация в армията, неговата позиция гледа на Изток. Всички държави-членки на НАТО в момента правят модернизация и закупуват Ф-16, както и проучват въпроса за закупуване на Ф-35. Никъде не се говори за Грипен. Това беше засечено от парламента. Президентът винаги излиза и казва, че правителството или мнозинството саботира този процес. Ние казваме какви са стъпките, които са предприели", заяви Цветанов.

По повод обвиненията на вицепрезидента Илиана Йотова, че Цветанов само следи изявите на президента и задачата му е да го ругае, Цветанов заяви, че Йотова говори хаотично и изглежда притеснена. Моята работа като народен представител е да изразявам мнение и да отстоявам евроатлантическите ценности. А Йотова има разминавания с президента по Истанбулската конвенция. И ще й кажа, че никога не съм приклякал, за да целувам ръката на чужди вероизповедания и на хора от чужбина, контрира председателят на ПГ на ГЕРБ.

По време на президентската кампания имаше тъмнина, където социално слаби хора финансират с 400 лв кампанията на Радев. Има списъчен състав на тези дарители и вижте дали някой от тях би отклонил от личните си средства. Това е мрежа за тъмно финансиране на кампанията и тя трябва да бъде осветлена. Винаги ще го критикувам, каза Цветанов.

НАТО и ЕС могат да бъдат единствени, на които можем да разчитаме за националната си сигурност, категоричен е той. 

Не е много редно и удачно Волен Сидеров да прекара рождения си ден в Крим, отсече той на въпрос за вчерашното посещение на лидера на Атака там и на Изток ли гледа и коалиционния партньор на ГЕРБ.

Корнелия Нинова се превръща в политик-маргинал. Няма област, в която доходите да не растат, отсече той на предложението й доходите на депутатите да се замразят. 

И вие сигурно получавате достатъчно добра заплата и не бихте приели допълнителни стимули. Не е ли по-добре държавата да си плаща на политиците, така, щото да не взимат за влияние върху решенията си, попита Цветанов, на което Хекимян репликира, че и премиерът се е занимавал с неговата заплата.