Хибридното управление на България, което иска да суче от две майки, днес се изяви в класически безсрамно разкрачен вид пред света.

 

 

 

Премиерът Борисов дефилира с интервю за швейцарския вестник “Нойер цюрихе цайтунг” ( обявен за германски от “агенция” ПИК, която харесва аншлуса  на Крим с Русия и по инерция присъединява Щвейцария към Германия). В широко цитираното от българските медии интервю Борисов се изявява като твърд привърженик на западната ориентация на България, макар да не забравя да изрази благодарност на Русия, заявявайки в множествено число “ние сме благодарни” и от името на не толкова благодарните на Русия днешни граждани на на европейска България.

В същото време коалиционният съуправляващ с Борисов “патриот” Сидеров е на разрушително за имиджа на европейска и атлантическа България посещение в Крим, заради чиито аншлус с Русия настъпи най-големият разрив между евроатлантическия свят и евразийските агресори на Путин, наказани със западни санкции. Като голям патриот, но на Русия, Сидеров раздава интервюта за руските медии, които не могат да се наситят на неговата проруска любвеобилност. В изявление по главния телевизионен руски пропаганден Първи канал Сидеров обявил за хибридна лъжа западните обвинения, че Русия е анексирала Крим.

Швейцарският вестник поискал да разбере как такъв твърд привърженик на западната ориентация на България като Борисов управлява без проблем с твърдите противници на същата тази прозападна насоченост ( като Сидеров). Борисов се измъкнал с репликата, че в такива случай в България казваме “ Глас народен, глас божи”.

Той, милият, сигурно наистина си вярва, че това е някаква българска мъдрост. Кой да му е казал, докато е бил зает да рита топка, да се бие, да сади картофи и да върши прочее подобни неща, с които се хвали в интервютата като за нашата “Швейцария на Балканите”, че става дума стара латинска поговорка. 

“Vox unius, vox nullius, vox pópuli, vox Déi”.

“Гласът на един човек е нищо, глас народен – глас божи”.

Простено му е на общуващия с простите като един от тях, че не знае такива подробности. Лошото е, че в ролята си на новоизлюпен дипломат, международен посредник, балкански помирител, европейска совалка, мост между Анадола и Европа, потенциален регулировчик на отношенията Изток-Запад ( в мечтите на Сидеров) и все по-крупен геополитик излага България с глупостите, които ръси пред доста образованата европейска аудитория.

Още повече, че нашият случай е обратен на твърдението в латинската мъдрост.  Гласът на един човек у нас е всичко, стига да се казва Бойко Борисов.

Борисов пее първи глас в двугласието със Сидеров, който го хвали в Русия, че е отказал да експулсира руски дипломати. Синхронът е пълен, няма разногласие в това абсурдно двугласие, от което печели двуглавия руски орел. 

 

Share on Facebook