20-годишната Габриела Медарова, която е обвинена за причияването на тежка катастрофа с 11 автомобила в Оазис 4, се е опитала да натопи майка си за случилото се. Тази информация стана ясна от прокуратурата по време на разглеждането на искането за задържане под стража, съобщава "Марица".Това е заявила самата обвиняема пред полицейски служители, които са я разпитвали. Впоследстие майка й отрича да е карала автомобила въпреки че дъщеря й я е карала да лъжесвидетелсва.

От прокуратурата изнесоха още любопитни факт от нощта на ПТП-то. Обвиняемата сама е признала, че е пила водка като е била почерпена на работното си място. Тя е заловена с 1.38 промила в кръвта.  Впоследствие обаче се опитала да внуши на служителите на реда, че е пушила марихуана след катастрофата - твърдение, опровергано от полицая, който не е усетил специфичната миризма на канабис.

Изготвената автооценъчна ескпертиза сочи, че нанесените по автомобилите щети са на стойност близо 40 хил. лева. 

Самата Габриела беше докарана в съдебната зала от цял куп полицаи. Беше без грим, постоянно гледаше в земята и се разплака. Според държавното обвинение са налице 3-те кумулативни предпоставки за искане на най-тежката мярка, а именно задържане под стража - обвинение за престъпление, за което се придвижда лишаване от свобода, има обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението и има реална опасност да се укрие или да извършипи ново такова

Съдът определи парична гаранция в размен 20 хил. лева, която да бъде внесена в 10-дневен срок.

Снимка: Стоян Илиев