Ръководството на Славия е взело меко казано скандално решение билетите за реванша срещу Ботев от полуфиналите за Купата на България да бъдат по…20 лева. Нищо, че футболът е за феновете, а така те биват разколебавани и дразнени. Ясно е, че целта на Венци Стефанов е да откаже бултрасите от масово посещение на съдбовния двубой в София на 24 април.

Plovdiv-Press се свърза с президента Венцеслав Стефанов и той разкри какво е в основата на идеята за 20-левовите билети:

Господин Стефанов, вярно ли е, че билетите за реванша за Купата ще са по 20 лева? В Коматево феновете влизаха срещу 8 и 10, славистите също…

„Да, вярно е – така решихме, по 20 лева ще са билетите за всички, които искат да гледат мача Славия-Ботев. Няма какво да ми говорите за реципрочност. В Коматево изобщо не бива да се играят мачове, ни за Купа ни за първенство.

Все пак Вие сте член на Изпълкома и следва да мислите за запалянковците. Това Ваше решение обаче не кореспондира с такова нещо. Какво са виновни бултрасите, че Ботев играе в Коматево? Не са ли скъпите билети демонстрация на страх от страна на Славия?

– Тези т. нар. бултраси са страшна напаст. Цял мач плюха нашия щаб и играчи, сега ще си платят като попове за свършеното. Отсега Ви казвам – на Националния стадион ще има засилена охрана и няма да си разиграват коня, както в Коматево. Не ни е страх -колкото искат да идват от Пловдив, но всеки ще трябва да извади по 20 лева.

– Билети от 20 лева не са ли предпоставка за ексцесии от феновете?

– Няма да има никакви ексцесии, взел съм мерки. Ще наемем много охрана и полиция. Вижте, да ми сравнявате Коматево с Националния стадион и ботевистите със славистите – все едно ми сравнявате Фолксваген с Ферари.

– Феновете на Славия също ли ще се бръкнат с по 20 лева или ще влизат на стадиона по четирима за 1 билет?

– Няма такова нещо. Феновете на Славия също ще влизат срещу 20 лева. Не подлежи на коментар.