Деца намериха портмоне пълно със стотачки и го върнаха на пенсионери в Пловдив. Читателят на вестник "Марица" Владимир Попов разказа развълнуван за случката пред изданието.

 

В петък вечерта той се прибирал с жена си Руска към дома им на улица "Борба" 9 в града под тепетата. Били изтеглили 1000 лева, за да купят лаптоп. Семейството паркирало колата на обичайното място пред високия блок и се качило в апартамента си на третия етаж.

Минало малко време и на вратата се позвънило. На прага стоели две момчета - Алекс Божев (юноша на Ботев Пловдив, набор 2005), който живее на 16-ия етаж и Владимир Кръстев, чието семейство е на 11-ия. Те обяснили, че играли футбол до блока, когато топката им отлетяла към колата на Попови се заклещила.

Когато отишли да си я вземат, видели портмонето, изпаднало до вратата. В него преброили 450 лева, докато вадели личната карта, за да разберат на кого трябва да го върнат.

"В другата преграда бяха още 1000 лева, а момчетата не бяха погледнали дори. Едва успяхме да ги убедим да вземат по 10 лева за доброто дело, което направиха. Благодарим им сърдечно, дано да има повече хора като тях", каза Владимир Попов.

Алекс Божев е титулярният вратар на набор 2005 на "канарчетата". Негов треньор е Георги Андонов.