Много сериозен ребус има да реди старши-треньорът на Ботев Пловдив Николай Киров – Белия. Половината отбор на специалиста виси с картони и заплахата някой от тях да изгори за важния полуфинал със Славия е голяма. Следващият мач на канарчетата е с Верея, а след това жълто-черните се изправят срещу Лудогорец. След срещата с шампионите идва ред на реванша със Славия. Ето обаче каква жълта драма тресе Белия. Жълтите картони в Ботев Пловдив сериозно натежаха. 4 футболисти са с по 4 картона и са застрашени с наказания за по 1 мач. Това са Ндонгала, Афонсо, Серкан и Стивън Петков. Ако някой от тези футболисти играе срещу Верея и получи картон, то той няма да играе срещу Лудогорец, но пък ще е чист за важния мач със Славия. Има вероятност тези футболисти или някои от тях да направят точно това. Да излязат срещу Верея и да си изкарат картони, за да пропуснат срещата с Лудогорец. При Пламен Димов положението е още по сложно. Той е с 12 картона и получаването на още един означава, че ще изгори за цели 3 мача. За този футболист е почти сигурно, че няма да играе до мача със Славия.

Лъчо Балтанов пък със сигурност пропуска мачовете с Верея и Лудогорец, след като срещу Берое получи своя жълт картон номер 9, който автоматично го вади за две срещи.

Каква схема ще измисли Белия и как ще нареди ребуса, за да може да разчита на всичките си играчи за реванша на Овча Купел? Отговор на този въпрос ще получим през тази седмица.