“При странни обстоятелства умря Максим Бородин – разкрил имената на бойците от частната армия „Вагнер”

Харесвам

Споделяне

589 души харесват това. Регистрирайте се, за да видите какво харесват приятелите Ви”.

Копирам тъжната новина за насилствената смърт на младия мъж ( “паднал от прозорец”  не като заяждане със сайта, който я публикува по този начин. Абсурдът да “харесваш това” отдавна се е превърнал в автоматизъм на черния хумор “по недоглеждане”…

 

 

 

В Екатеринингбург загина журналистът на руската информационна агенция “Нов ден” Максим Бородин, разгласил неудобни на Кремъл истини за убитите в Сирия руски наемници. Паднал бил от прозорец,  съобщава MBH Media.

Максим Бородин беше един от руските журналисти, който  разкрити имена на част от онези около 300 души от т.н. частна руска армия “Вагнер”, убити в Сирия в началото на февруари.  Руското командване се отрече от тях и ги остави да заколение на  професионалния военен контраудар на американските военни, предупредили Москва да си усмирят неадекватните сънародници в униформа, устремили се да завладеят охраняван от американците обект.  

Ултрашовинстът Жириновски  също “издаде четата”, като се провикна, че Русия е виновна за превръщането на 300 руски жени във вдовици. Но него, разбира се, няма кой да “хвърли от прозореца”. 

Да сте чували някой придворен журналист на Путин ( да не споменавам имена, защото никому не желая смъртта) да е разстрелян, подобно на критикуващата го Политковская, убита в Москва на 7 октомври 2006 г.? Или да е “паднал от прозорец”?

Как така вражеските империалистически служби не убиват верните на Путин пропагандатори и политически опоненти? 

Да не би ( и този път) лично Тереза Мей да се е промъкнала и да е бутнала от прозореца опониращия на режима в Русия журналист, само и само да даде шанс на руската пропагандна да умозаключи, че това е дело на враговете, които искат да дискредитират невинния до доказване колко е противен Путин? 

По липса на журналистическа солидарност в рамките на българското тесногръдие, което ми е известно от личен опит, ми се иска да изразя съпричастие към скърбящите за покойния смел руски колега. Да се опълчиш в Русия на статуквото е далеч, далеч по – опасно, отколкото да кажеш някоя истина за мафиотизираната проруска действителност в България, независимо дали тя се изявява като проекция на властта или се прави на опозиция в рамките на разпределението на ролите между клановете, кланящи се на паметника на Дон Живков от Правец.

Максим Бородин очевидно е от онези смели руснаци, които поддържаха вярата в българските приятели на алтернативната Русия, че овластеното зло в Мащехата на България, която слугите на Кремъл у нас привиждат като своя Матушка, среща съпротива поне на индивидуално ниво. Колко са индивидите, като Максим Бородин в онази огромна, но слабо населена земя, ние не знаем. Но знаем, че ги има и плащат често с живота си, най-високата цена.

 

Share on Facebook