Бомба в ефир хвърлиха бившият шеф на разузнаването Димо Гяуров и анализаторът Нидал Алгафари в сутрешния блок на Би Ти Ви. Ударите на САЩ са били координирани, така че всички да доволни, според двамата.

"Светът е в студена война и не от ударите от миналата седмица, а от години. Американската администрация като че ли час по-сокоро иска да се измъкне от Сирия",  каза Димо Гяуров.

"Тези удари на САЩ си личеше, че са изключително координирани. Да не попадне под тях случайно Башар Асад. Те бяха направени, за да се успокои съвестта на Западния свят", допълни Нидал Алгафари. 

"До преди години цел на американската администрация беше свалянето на Асад от власт. Сега тя отпада. САЩ обяви, че ударите нямат за цел да свалят лидера от власт. Което успокои и Москва, и Асад", категоричен е Гяуров. Той попита , ако са били обект на нападение само 3 обекта, защо бяха необходими 105 ракети. Според него голяма част от тях са отишли другаде, защото не само тези три мишени са били цел. Той не изключвал опцията Петнагонът да се е възползвал да даде урок за изпозването на химическо оръжие. 

По-висока ескалация на напражението нямало да има, според Гяуров.