Локомотив Пловдив победи трудно Етър на Лаута с минималното 1:0. Смърфовете бяха по-дейния обор през целия мач, но нападателите на черно-белите отказваха да оцелеят или топката, или вратата на съперника при хубавите атаки изградени от тима.

Сблъсъкът между двата тима започна с едноминутно мълчание в памет на загиналите при трагедията на автомагистрала „Тракия“.

Първата интересна ситуация дойде в 11-ата минута, когато Первиз Умарбаев центрира в наказателното поле към Стивън Езе, който свали към Веселин Марчев, но атакуващият играч се размина с топката. В 20-ата минута Аласана Мане пробва късмета си от фаул, но Илко Пиргов се справи.

Малко по-късно “виолетовите” направиха отлична комбинация, която бе завършена с удар на Велко Батрович. Шутът на техничния футболист не намери oчертанията на вратата.

В рамките на 2-3 минути “смърфовете” пропуснаха две възможности. Първо Анте Аралица се опита да открие резултата, но Денис Гргич се намеси майсторски, след което и Веселин Марчев шутира, но ударът му мина на сантиметри от целта.

В края на първата част Димо Бакалов направи мощен пробив отляво, след което опита да изненада Денис Гргич, но ударът не бе достатъчно добър, за да се озове в мрежата на Етър.

Второто полувреме започна отлично за домакините. В 53-ата минута „черно-белите“ изненадоха защитата на Етър. Анте Аралица се превърна в асистент за гола на Димо Бакалов, който се разписа на празна врата. Малко след попадението Аралица бе заменен, което предизвика у него негативни реакции. След като получи остра забележка от своя треньор хърватинът се укроти.