Капитанът на Локомотив Пловдив Вселин Марчев заяви, че „смърфовете“ имат повече шансове за класиране за европейските клубни турнири чрез евентуален бараж. Марчев даде специално интервю за предаването на DIEMA SPORT „Преди кръга“, където говори и за предстоящото домакинство на Етър.
Срещата е в неделя, 15 април, от 20.00 часа.

„Мисля, че Етър са добър отбор и имат добър треньор. Мисля, че ще ни е трудно да ги победим. Дано покажем добра игра. Ако победим няма какво да се случи повече. Разликата мисля е голяма, но да си гарантираме на сто процента мястото сред първите два тима в групата и да играем баражите за седмо място“, започна Марчев.
„Вие знаете още преди първия мач имахме доста проблеми и с напускането на Камбуров, доста напрежение имаше. Успяхме вдигнахме се. Мисля, че малко не ни достигна за Първата шестица, но като погледан реално, по-добре, че сме в долната половина и мисля, че имаме повече шансове да се класираме за Европа, чрез евентуален бараж“, продължи Марчев.
„Отговорността да си капитан е по-голяма. Всички погледи са вперени в теб. Трябва да поведеш момчетата, да има даваш пример“.
„За мен лично е най-сладко да поведеш. Най-трудно е това и най-хубаво е радостта на съотборниците“.
Запитан за доброто му сътрудничество с Димо Бакалов, Марчев обясни: „В Сливен играехме заедно познаваме се. Играли сме доста мачове заедно. Има разбирателство, радвам се, че се получава“.
„Израснал съм тук. Познавам обстановката в клуба, феновете и съм родом от Пловдив, така че Локо може да се каже, че е на сърцето ми“.
„Това е най-хубавото нещо, което може да се случи на един човек – да му се роди син, дъщеря. Промени ме бащинството. Направи ме по-отговорен. Нямам претенции какъв да стане, ако реши да се занимава с футбол, ще го подкрепя“, коментира за финал Марчев.