Отборът на Локомотив Пловдив приема Етър в двубой от група Б на втората осмица и при успех може да си гарантира мястото в плейофите за седмата позиция и евентуално участие в бараж за Лига Европа.

Това прави залогът на мача много висок и хората на треньора Бруно Акрапович ще използват предоставения шанс докрай, за да спечелят или поне постигнат равен срещу “болярите”. През редовния сезон футболистите на Локомотив победиха на два пъти Етър и днес също не би трябвало да имат проблеми срещу съперника, който изостава на девет точки зад тях.

След наказание в състава на Локо се завръща вратарят Милина, но той вероятно ще бъде оставен резерва за сметка на Илко Пиргов. На скамейката този път няма да остане нигерийският защитник Стивън Езе, който ще запозне като титуляр на мястото на Везалов. Езе пропусна последния мач, тъй като в седмицата преди него бе болен и бе само на 2 тренировки. В групата след наказание от три мача се завръща крилото Симеон Райков. Вчера играчите на Локо взеха заплатите си за февруари, което допълнително ще ги стимулира да търсят успех срещу “виолетовите”.

Двубоят е важен  и за гостите. При негативен резултат те ще загубят и теоретичен шанс да играят за местата от 7-о до 10-о. Главният мениджър на Етър Красимир Балъков обяви мача за “стратегически”. Той обяви също, че тимът му ще излиза за победа, но най-много държи футболистите му да играят здраво и да не губят ритъм.

Етър има и още два повода да се хвърли срещу Локомотив. “Виолетовите” са близо до постигането на гол и точка номер 1000 в елита.

Двама основни играчи на Етър се завръщат в игра след контузии – това са Георги Сърмов и Венцислав Василев. Поради наказание мача пропускат вратарят Христо Иванов и халфът Димо Атанасов.

Групата на Локомотив:

Илко Пиргов, Антони Милина, Димитър Везалов, Мохамед Муса, Стивън Езе, Юрица Булят, Димитър Велковски, Ванчо Траянов, Янко Ангелов, Абделхаким Буна, Игор Банович, Парвизджон Умарбаев, Веселин Марчев, Елитон Жуниор, Симеон Райков, Димо Бакалов, Филип Михалевич, Анте Аралица