Лудогорец (2004) се завръща на един от най-престижните турнири в детско-юношеския футбол в България - Meet the world в Сопот (28 април - 1 май). Любопитно е, че "орлите" ще играят вместо Левски, който отказа участие, информира Viasport.bg.

 

И тази година победителят в надпреварата ще представя България в най-големия турнир за подрастващи в света - "Купа Готия" в Гьотеборг, Швеция.

Красивият град на Иван Вазов ще посрещне следните отбори: местният Металик, Локомотив (Пловдив) - победителят през 2017-а, ЦСКА-София, Лудогорец, Черно море, Ботев (Пловдив), Берое и Славия.

Те традиционно ще бъдат разделени в две групи, а това ще стане на техническата конференция от 11 часа на 28 април (събота). В четворките се играе всеки срещу всеки и според класирането в тях турнирът приключва с финали.

Участниците не се променят - такава е политиката на организатора "SKF Берингс България", който е глобален партньор на "Купа Готия". Преди години на живописния стадион "Металик" в полите на Балкана излизахаЛудогорец и Литекс, но после се отказаха и бяха заменени от Локомотив (Пловдив) и Славия.

Левски ще липсва за първи път. "Сините" два пъти са печели надпреварата с набор 1998, с който преди години бе открита.

През миналата година Локо спечели с 1:0 на финала срещу абсолютния фаворит ЦСКА ."Смърфовете" на треньора Апостол Костадинов представиха България повече от достойно в Гьотеборг, като стигнаха полуфинал - най-високото класиране на наш тим досега. 

Всяко лято в Швеция се събират към 2000 отбора за момчета и момичета от всички възрасти и от цял свят.