Вратарят на Ювентус Джанлуиджи Буфон коментира победата на тима си с 3:1 над Реал (Мадрид) в четвъртфинален реванш от Шампионската лига. Той взе отношение по спорната дузпа в добавеното време на мача, която позволи на „белия балет“ да се класира за следващата фаза.

„Това беше само 10-процентова дузпа. Сигурен съм, че съдията видя, че това е спорна ситуация. Не трябва да се отсъжда такова нарушение в 93-ата минута. В първия мач за нас не дадоха чиста дузпа“, обяви капитанът на „бианконерите“.

„Отборът се раздаде на терена и не може един човек да разрушава такъв невероятен обрат. Не може вместо сърце да имаш кофа за боклук. Ако нямаш характер да излезеш на терена, по-добре стой на трибуните с жена си и децата, да пиеш газирани напитки и да ядеш чипс. Не бива да разрушаваш мечтата на един отбор“, допълни Буфон.

„Реал (Мадрид) заслужи да играе на полуфинал след представянето си в двата мача. Желая им всичко хубаво. За мен беше чест да играя срещу този отбор. Ние обаче заслужавахме поне да участваме в продължения“, завърши вратарят на Ювентус.