Дузпата, с която Реал (Мадрид) елиминира Ювентус, на полуфиналите на Шампионската лига ще продължи да бъде дискутирана доста дълго време. Както е известно, „бианконерите“ водеха с 3:0 и напълно бяха заличили пасива си от три гола след първия мач, когато реферът Майкъл Оливър даде 11-метров наказателен удар в полза на „белия балет“ в добавеното време на реванша. Британският съдия видя нарушение на Медхи Бенатия срещу Лукас Васкес и посочи бялата точка.

Дори бивши испански арбитри, които са използвани като анализатори в местните медии, бяха категорични, че Майкъл Оливър не е имал основания да посочи бялата точка.

„Няма достатъчен контакт, за да се отсъди категорично дузпа. Бенатия дори играе с топката“, коментира за „Радио Марка“ бившият съдия Хуан Андухар Оливер, който е с 23-годишен опит в Примера дивисион.

Едуардо Итуралде Гонсалес, рефер с опит в Шампионската лига, Лига Европа и Ел Класико, също счита, че британският арбитър не е имал основания да присъди 11-метров наказателен удар.

„Събарянето на Лукас Васкес от Бенатия не е дузпа. Не е достатъчно, за да бъде отсъдено нарушение. Със сигурност ситуацията може да повдигне много съмнения в съзнанието на съдията, но не и да го накара да покаже бялата точка“, заяви Итуралде Гонсалес пред „Кадена Сер“.