Манчестър Сити допусна обрат и загуби от Ливърпул с 1:2 в реванша от четвъртфиналите на Шампионската лига. Така мърсисайдци продължиха напред с общ резултат 5:1, след като бяха спечелили с 3:0 в първата среща.

Атаката на “гражданите” водеха Лерой Сане, Рахим Стърлинг и Габриел Жезус, а тримата нападатели на мърсисайдци в стартовия състав бяха Мохамед Салах, Роберто Фирмино и Садио Мане.

Домакините започнаха вихрено и още във 2-ата минута успяха да поведат. Бившият футболист на Ливърпул Рахим Стърлинг открадна топката от най-скъпия защитник в света Върджил ван Дайк близо до тъчлинията и асистира на Габриел Жезус, който не остави шансове на Лорис Кариус. В тази ситуация останаха и сериозни съмнения за нарушение в атака на Стърлинг срещу Ван Дайк.

„Гражданите” натикаха мърсисайдци в тяхната половина и атаките следваха една след друга. След половин час игра Бернардо Силва получи топката в наказателното поле на гостите и шутира. Кълбото срещна ръката на Джеймс Милнър, но реферът Антонио Матеу Лаос не отсъди дузпа.

В 41-ата минута Бернардо Силва със страхотен шут с левия крак уцели десния страничен стълб на Кариус. Секунди след това вратарят на гостите изби лошо топката след центриране и тя достигна до Лерой Сане, който вкара гол, отменен заради засада. На повторенията обаче се видя, че топката към Сане е подадена от Милнър.

След края на първата част Матеу Лаос изгони мениджъра на Сити Хосеп Гуардиола, който бе бесен на отсъжданията на сънародника си и изгледа второто полувреме от трибуните.

В 56-ата минута Ливърпул изравни. Садио Мане не успя да преодолее Едерсон, но Мохамед Салах дебнеше и с добавка вкара за 1:1. В 70-ата минута Кевин де Бройне шутира мощно от далечно разстояние, топката се отклони от главата на Деян Ловрен и за малко не влезе във вратата на Кариус.

Очаквайте подробности!


МАНЧЕСТЪР СИТИ – ЛИВЪРПУЛ 1:2
(в първия мач 0:3)
1:0 Габриел Жезус (2), 1:1 Мохамед Салах (56), 1:2 Роберто Фирмино (77)

Манчестър, „Етихад Стейдиъм“
Съдия: Антонио Матеу Лахос (Испания)