Тези дни в покрайнините на Пловдив, в Дай До Кан доджо цари оживление повече от обикновено. За неговите членове предстои едно от най-значимите събития за годината, практика, която ще промени живота и разшири себепознанието, ще отвори неизчерпаемите ресурси на тялото и духа на всеки, дръзнал да се включи.
Специално обучен да води и посветен в тайните на тази практика от японските й основатели е сенсеят в Дай До Кан доджо Димитър Антонов. По негова покана и с респект към японските традиции, почетен гост на събитието ще бъде Хирута Сенсей, който пристига на 12ти април в Пловдив, директно от Токио. Първата 3-дневна практика, която ще се проведе от 13ти до 15ти април се нарича Сешин - интензивна зазен практика с цел подобряване будността на съзнанието. След приключването й, от 16ти до 18ти април, практикуващите продължават с дневни зазен и дихателни практики в доджото.


Всичко това е подготовка за второто събитие - Шугаку Шугио, което започва на 19ти април и приключва на 22ри април. За това събитие пристигат практикуващи и от други клубове по бойни изкуства в страната, както и от Англия и Русия. От цяла Европа, Хирута Сенсей е избрал България и Дай До Кан доджо като средище за популяризиране на самурайските традиции, заради показаното усърдие, воля, чистота на формата и пълна отдаденост в практиките на сенсей Димитър Антонов. А за нас остава примера на такива сънародници, даващ ни лична мотивацията да развием и усъвършенстваме най-високите човешки ценности и в себе си.