Локомотив Пловдив спечели само две победи в последните 13 кръга, в които записа още 5 загуби и 6 равенства. Време в този отбор на Бруно Акрапович да започне да печели своите срещи, особено след като тима остана във втората осмица и в определено по-лесната от двете групи.

Смърфовете гостува днес от 20:00 часа на лидера в своята група Септември София.

В състава на Бруно Акрапович се завръща Димо Бакалов, а по всяка вероятност отново няма да видим като двойка централни бранители Булят и Езе. Нигериецът пропусна голяма част от тренировките пред изминалата седмица заради заболяване и най-вероятно босненцът ще заложи отново на дуото Везалов – Булят. На вратата на пловдивчани ще се се завърне Пиргов, тъй като Милина е наказан. Симеон Райков също е наказан за тази среща.

„Черно-белите“ спечелиха само едно от последните шест гостувания.

В атака“Смърфовете“ не се разписаха само в два от последните си 10 мача. Пловдивчани са един от най-слабо резултатните отбори в елита с 24 попадения в своя актив. По-малко голове имат само Пирин (20), Дунав (19) и Витоша (12).

В защита Локомотив запази вратата си без гол само в три от последните 13 мача.

Дисциплината за момента е ахилесовата пета на пловдивчани. Локомотив има 8 червени картони – най-много в сравнение с всички отбори в Първа лига.
В мачовете през сезона между двата отбора те си размениха по една победа: Локомотив (Пд) – Септември 1:0, Септември – Локомотив (ПД) 3:1