Барселона срази Рома с 4:1 в първа среща помежду им от четвъртфиналите на Шампионската лига и поглежда смело към полуфиналите на турнира.

През първата част каталунците доминираха и в 7-ата минута Луис Суарес вкара топката в мрежата, но попадението бе отменено заради засада на уругваеца. Четири минути по-късно бразилският страж на гостите Алисон спаси удар на Меси, а в 18-ата минута и гредата му помогна след удар на Иван Ракитич. В 27-ата минута Алисон отрази и шут на Луис Суарес, нов 38-ата минута нямаше какво да направи, след като Даниеле де Роси си вкара автогол при опит да пресече пас на Иниеста към Меси.

След почивката в 55-ата минута каталунците удвоиха аванса си, след като Ракитич центрира от корнер, а Костас Манолас нямаше късмет при борбата с Юмтити и също си отбеляза автогол. Четири минути след това Жерард Пике се оказа на върха на атаката и направи разликата класическа.

Последва отпускане в редиците на домакините и Тер Щеген трябваше да се намесва след на Дефрел. В 80-ата минута обаче натискът на гостите доведе до гол на Един Джеко за 3:1. Радостта на Рома обаче не бе дълга, след като в 87-ата минута Луис Суарес върна аванса от три попадения на каталунците и им осигури повече от комфортен аванс за реванша. 

БАРСЕЛОНА – РОМА 4:1
1:0 Даниеле Де Роси (38-автогол), 2:0 Манолас (55-автогол), 3:0 Жерард Пике (59), 3:1 Един Джеко (80), 4:1 Луис Суарес (87)

Барселона, „Камп Ноу“
Съдия: Дани Макели (Холандия)