Ливърпул разби у дома Манчестър Сити с класиката 3:0 в първи четвъртфинал между тях от Шампионската лига и е с единия крак в следващия кръг. "Гражданите" не отправиха нито един точен удар за целия мач.

Голмайсторът на мърсисайдци Мохамед Салах ги изведе напред в резултата, след като в 12-ата минута при бърза атака се възползва при отбит удар на Роберто Фирмино и с добавка преодоля Едерсон за 1:0. При подаването към египтянина в началото на атаката останаха съмнения за засада. Две минути след това Сане от гостите шутира опасно покрай вратата.

В 20-ата минута домакините шокираха „гражданите” с втори гол след мощен шут от далечна дистанция на Алекс Окслейд-Чембърлейн, който получи топката от Джеймс Милнър.

Ситуацията за играчите на Хосеп Гуардиола се утежни още повече в 31-ата минута, когато Салах изведе с прекрасен прехвърлящ пас Садио Мане и сенегалският нападател бе точен с глава за 3:0.

Малко след почивката неточни удари от гостите отправиха Сане и Отаменди, а в 53-ата минута звездата на домакините Мохамед Салах бе заменен принудително, като вместо него мачът доигра Джорджиньо Вайналдум.

"Гражданите" натикаха домакините в тяхната половина, но така и не създадоха чисто голово положение. В 84-ата минута Сане вкара попадение, но то бе отменено заради засада. Мърсайдци не допуснаха грешка в отбрана до края на мача и си извоюваха чудесен турнирен резултат преди реванша след седмица на "Етихад" в Манчестър.

ЛИВЪРПУЛ – МАНЧЕСТЪР СИТИ 3:0
1:0 Мохамед Салах (12), 2:0 Алекс Окслейд-Чембърлейн (20), 3:0 Садио Мане (31)

Ливърпул, „Анфилд“
Съдия: Феликс Брих (Германия)