Отборът на “Марица” - юноши младша възраст (2001/2002) победи с 2:0 състава на “Локомотив” в мач от 18-ти кръг от първенството в тази възрастова група. Отборът на “Марица” беше воден по изключение от Красимир Иванов и Димчо Беляков. Това се наложи поради семейни проблеми на треньора Иван Михайлов.

Георги Коев с №10 се превръща във водещ голмайстор. Снимка - архив ПФК Марица 1921 Пловдив

На терена в село Войсил отборът на “Марица” наигра тотално своя противник, който иначе е втори в класирането. “Жълто-сините” отбелязаха два гола, но изпуснаха още доста положения пред вратата на съперниците си, а и на два пъти гредите помагаха на “черно-белите”. Любомир Масаджиев бе точен в 25-та минута за 1:0, а Георги Коев отбеляза втория гол в мача в 56-та. Коев бележи в поредна среща за своя отбор, а освен това той се разписа и за старшата в отминалия кръг. Целият отбор на “Марица” се представи на високо ниво в тази среща и съвсем заслужено стигна до успеха с добра игра и концентрация.

След изиграването на срещите от 18 кръг “Марица” дели 3-то място с тима на “Асеновец” с по 37 точки. “Локомотив” е втори с 44, а водач е “Ботев” с 46, но и с два мача по-малко. В следващия кръг “Марица” гостува на петия в класирането "Левски" Карлово, като двубоят е на 7 април, от 10:30 часа.

Юноши младша възраст - 2001/2002, 18 кръг, резултати:

  • Марица - Локомотив...............................2:0
  • Брестник-2 - Асти /Хасково/..................2:1
  • Брестник-1 - Раковски 2011................сл.3:0
  • Асеновец - Левски /Карлово/................4:0
  • Кричим - Гигант /Съед-е/.......................1:2
  • Ботев - Евроколеж..............................сл.3:0
  • Сокол /Марково/ - Тракия /Стамб./.....7:0

заглавна снимка: Архив, Локомотив - Марица, младша възраст, снимка: lokomotivpd.com