Певиците  Бионсе и Дженифър Лопес , наред с други неща, също могат да се похвалят с красиви коси.

За тяхната прическа се грижи една и съща фризьорка - Рита Хазан , която за уеб списание "Sheerluxe" е решила да сподели своите топ съвети за поддържана и красива коса , които добре знаят и нейните известни клиентки.

Изберете топли нюанси

Когато сте в дилема, винаги изберете по-ярък и по-топъл нюанс. Топлите тонове отговарят на всеки тен и цвят на очите, докато по-тъмните нюанси често могат да ви добавят още няколко години плюс.

Забравете тенденциите

Когато става въпрос за косата, тенденциите не са ваши приятели.

 
Честите промени в цвета и прическата, само защото нещо е на мода, лошо се отразяват на качеството и външния вид, а увредената и разхвърляна коса никога не е модерна.

Променяйте вида си от време на време

Просто защото цвета на косата е идеален за вас, това не означава, че трябва да го използвате до края на живота си. Промяната на прическата е истинско освежаване, което със сигурност ще ви донесе многобройни комплименти.

Инвестирайте в грижа за косата

Въпреки че вече го знаете, е време да споменем колко е важно да се грижите за косата си и редовната грижа. Инвестирайте в качествени продукти за грижа, с които косата ви ще изглежда здрава и блестяща.

Погрижете се за кожата на главата си

Когато си миете косата, не забравяйте за кожата, която изисква цялостно измиване. Здравият и красив корен на косата също означава здрава коса. Също така, избягвайте сухи шампоани, защото те затварят порите.

Прочетете съставките

Ако имате боя на косата, избягвайте продукти, съдържащи натриев хлорид, сулфати и парабени. Жените с тънка и нежна коса трябва да внимават с количеството на регенератора и да избягват продукти, съдържащи силикон.