Локомотив Пловдив показа много мъжка игра и се раздаде до последно, но гол в края лиши смърфовете от победа на Лаута срещу Дунав!

Попаденията реализираха капитанът на домакините Веселин Марчев, който се разписа в 35-ата минута от дузпа, дебютантът за гостите Исмаил Иса (73′), Игор Банович (75′) и Димов (94′).

Двубоят започна повече от лошо за футболистите на Бруно Акрапович, които още в 8-ата минута останаха с човек по-малко. Груба грешка в защитата на „черно-белите“ принуди вратаря Антони Милина да фаулира Мухамаду Мустафа на метър пред наказателното поле, след което моментално бе пратен под душовете от главния съдия Николай Йорданов. Застаналият зад топката Васил Шопов обаче стреля изключително слабо право в стената.

В 16-ата минута отново Мустафа бе в центъра на събитията, след като негов удар срещна гредата зад резервата Пиргов. Изключително активният в началните минути нападател обаче бе принуден да напусне терена в средата на първата част, след като получи контузия. Това даде възможност на новото попълнение Исмаил Иса да запише по-рано от очакваното своя дебют за „драконите“.

Въпреки шокиращото начало на двубоя, възпитаниците на Бруно Акрапович успяха да запазят мрежата си „суха“ и при една от атаките си по дясното крило дори си спечелиха правото да изпълнят 11-метров наказателен удар, след като Милчев игра с ръка в собственото си наказателно поле. От бялата точка капитанът Веселин Марчев бе безпощаден и изведе тима си напред в резултата. Ситуацията можеше да стане още по-добра за Локомотив, но в последната минута на първата част домакините направиха фрапантен пропуск пред вратата на Станислав Антонов.

Втората част започна така, както и първата – със страхотна възможност за Дунав да се разпише. В 64-ата минута гостите получиха право да изпълнят 11-метров наказателен удар за нарушение срещу Исмаил Иса. След като разочарова с изпълнението си от границата на наказателното поле през първата част, Васил Шопов разочарова и с изстрела си от бялата точка, който бе отразен от Илко Пиргов. Все пак “драконите” успяха да изравнят резултата в 73-ата минута, когато Иса се разписа с глава. Радостта за гостите обаче трая твърде кратко, след като веднага след подновяването Локомотив стигна до втори гол, дело на Игор Банович.

Диян Димов раздели точките с гол в последната минута на даденото от съдията продължение.