Локомотив Пловдив претърпя тежка загуба на Лаута като домакин на Берое с 2:5 в Елитната до 17 години, предаде репортер на Glas.bg.

Двубоят започна по ужасен начин за “черно-белите”, като още до 13’ те губеха с 0:2. Първо след изпълнение на корнер се получи разбъркване и рикошет, след който топката се оказа във вратата на домакините последно ударила се в Николай Йорджев. Три минути по-късно удар от фаул стражът на Локо не се намеси убедително и Галин Пенев добави от близка дистанция. След слабите първоначалните минути треньорът Кириякос Георгиу смени Чинов с Николай Димитров. В 24’ резултатът придоби класическо изражение, след като Стоян Иванов стреля от границата на пеналта от ждроп- 0:3. Последните десет минути на частта Локо се събуди, но не успя да стигна до чиста ситуация. В последнта секунда на полувремето отново Иванов наказа пловдивчани за 0:4.

Втората част започна много бурно като за десет минути публиката стана свидетел на три попадения. В 42’ Петко Петков отбеляза най-красивия гол след топовен изстрел от 35 метра, Берое отговори с гол с глава на бранителя Стоян Вергиев, а след това Николай Джелебов от Локомотив намали на 2:5. В 59’ Велко Мичкюров остана сам срещу вратаря на Берое, но преди да стреля бранител на “зелените” подложи отзад и блокира крака му.Реферът обаче остана безмълвен. Това не бе така в 65’, когато той декорира двама играчи в червено. Изгонени за спречкване и посягане бяха Велко Мичкюров от състава на Локо и Стоян Вергиев от старозагорци.

До края на частта Локомотив натика съперника в неговата половина, но това не доведе до друго попадение.