Старши-треньорът на Локомотив Пловдив набор 2004 Георги Недевски е поискал увеличение на заплатата и е хвърлил оставка. Това се е случило на 8 март тази година, а едномесечното предизвестие на мераклията, който иска да взима повече от колегите си, изтича на 9 април. По този повод родитeли на деца от набор 2004, 2008 и 2009 са изпратили до клуба декларация, в която заявяват готовността си, да заплащат поисканото от Недевски увеличение на заплата, като са готови за тази цел таксите на техния отбор да бъдат завишени.

Родителите, които не са подписани поименно под декларацията (поне на тази, която се появи в медиите), заявяват още, че не би трябвало от клуба да се влияят от конфликт между един от спонсорите на школата и въпрoсния треньор, който бе махнат от ръководството от водения доскоро от него набор 2002. Това се случи, след като основни играчи на този отбор предпочетоха да се развиват в други отбори, като Ботев и Марица. Тези процеси в школата на Локомотив Пловдив бяха изкъсо следени от Glas.bg и обществеността бе информирана за тях. Благодарение на публикациите на Glas.bg широката футболна общественост е добре информирана, кои футболисти от набор 2002, поеха тази зима към други отбори. Ще припомним, че само за седмица под ръковoдството на Недевски играч, който бе върнат от Берое от шефа на школата на Локо Пд, реши да поеме в посока Ботев. Това се случи в новия отбор на Недевски след рокадата, за която между другото, отново единствено ние сме информирали читателите си. ФАКТИ!!!

Въпросните родители от набор 2004 или поне част от тях, също имат пръст във въпросната рокада, след като сами поискаха, треньорът на техния набор (2004) Апостол Костадинов да бъде заменен. Забележете, след като Костадинов изведе този отбор до бронзови медали на Готия къп, който е със статут на Световното клубно първенство за подрастващи. ФАКТИ!!!

След като ръководството на клуба тогава се съгласи да им угоди, сега родителите решиха, че са в позицията да изискват още повече от шефовете на клуба, а именно да кадруват и да определят месечното възнаграждение на гореспоменатия вече специалист.

Във въпросната декларация, както споменахме, е намесен конфликт между Недевски и един от спонсорите на школата.

В школата на Локомотив Пловдив има един единствен спонсор от 8 години насам. И той е бил един и същи при редица президенти и спасители на клуба от парк Лаута.

Питаме се, дали става въпрос за същия спонсор, който заплати 10 000 евро, за да може Георги Недевски да бъде лично обучаван от настоящия шеф на школата на част от наборите на Реал Мадрид, който е също така и главен скаут на академията на Белия балет. Давид Фернандес заедно с негов тогавашен колега от школата на Еспаньол, както и играч, който записа мачове за първия отбор на Барселона, бяха 8 дни в Пловдив. Разбира се, същият спонсор подсигури, билети, транспорт, преводач, хотели, храна за гостите от Испания и запалати терените, на които се водиха двуразовите тренировки. По време на това обучение Георги Недевски получи съвети, на кои играчи позициите трябва да бъдат промени. Само няколко сезона по-късно Ботев Пловдив привлече точно тези футболисти, като опции на новите им постове. Футболистът Петър Шилев бе освободен от Ботев като централен нападател и се подвизаваше като такъв в Локо при Недевски, до момента, в който Давид Фернандес, не го премести като бранител. Ивайло Кръстев, който Недевски използваше като ляв бек, бе преместен от същия този Давид Фернандес на лявото крило. Въпреки, че Недевски реши да го ползва от дясно, Кръстев и съотборникът му Шилев, бяха поканени да се върнат в Ботев, след като реализираха потенциала си на новите им позиции! Позиции подсказани на Георги Недевски от Давид Фернандес.

За същият спонсор ли става въпрос, който въпреки всички неразбории в Локомотив Пловдив в последното десетилетие, не спря да налива пари за екипировки, лагери, ВИП-карти, рекламни пана и какво ли още не?

Същият ли, който, докато помагаше на Локо Пд, едни спасители, след като поеха клуба от други такива, зад гърба му поръчаха екипи на школата с брандиран на тях друг спонсор. Първият тогава си събра фланелките, които бяха останали на склад, за да не изгният в него и ги дари на нуждаещи се деца. Да припомним ли, че поръчаните от тогавашните спасители фланелки се оказаха по една бройка и когато се наложеше те все пак да бъдат изпрани, децата от школата носеха екипировката на дългогодишния си спонсор, който въпреки всичко продължи да помага на Локомотив Пловдив и до ден днешен?

За същият спонсор ли става въпрос, на когото редица спасители на клуба първо се обаждаха да им съдейства със средства, с премии, с лобизъм и какво ли още не?

За същият спонсор ли става въпрос, който в продължение на десетилетие е дал повече пари от всички рекламодатели и спомоществователи след президентите на клуба?

Всъщност, след като става въпрос "за един от спонсорите на школата", бихме желали да знаем, кои са останалите такива и как точно помагат на школата в момента?

Последно искаме да попитаме, защо Георги Недевски е поискал увеличение на заплатата, след като бе преместен в друг набор? Значи ли това, че той е взимал повече, докато е ръководил набор 2002 и ако "Да", от кого ги е взимал? Защо Георги Недевски не е поискал, смятаното от него за заслужено увеличение, в началото на годината, докато водеше набор 2002?

Как Недевски реши, че заслужава по-дългосрочен договор от този на Бруно Акрапович? Колко трофея спечели Недевски? Колко медала завоюва? На колко турнира заведе децата си и колко от тях спечели? Колко национали създаде и задържа в тима си? Колко победи над градския съперник записа? Колко таланти привлече от други школи (Не прибра, а привлече)? Колко деца отказа от футбола? За колко футболисти от неговия бивш набор, в момента можем да кажем, че са сред топ-талантите поне на пловдивския футбол?

Г-н Недевски, ние не Ви подлагаме на натиск, а следим работата Ви! Тя е публична и ние ще я критикуваме или хвалим, когато сметнем за удачно? Вие от своя страна имате право да подавате оставки, да искате увеличения на заплатата и увеличени срокове на Вашия договор. Имате право да се оплаквате в други медии от "безпрецедентен медиен натиск" и т.н. Не ние определяме месечното ви възнаграждение, както и това на колегите ви в Локомотив Пловдив. Не ние сме поискали Вашата оставка, въпреки, че смятаме, че сме имали поне половин дузина поводи, да го направим!

Ние само идваме на мачовете ви (Ако сте забелязал, не само на Вашите). Някои от тях дори ги излъчваме на живо. Точно, както излъчихме и последното дерби между Ботев и Локо при набор 2004, който Ви бе поверен до лятото. Набор, който се смята за най-перспективния в школата на Локо Пд и набор, който преди 2 седмици излезе цифром и словом 4 пъти от своята половина по време на дербито с Ботев в Коматево. Набор, който преди да поемете бе в класирането пред Ботев Пловдив и набор, който явно ще оставите на 1 позиция зад градския съперник. ФАКТИ!!!

Отразяваме победите и загубите Ви, следим класирането и развитието на отборите, които водите! Не ги следим заради вас, колкото и на Вашите приятели да им се иска, да е така, а ги следим заради самите отбори. Следим, има ли кой да тренира децата ви, когато вие сте в чужбина с други отбори. Следим, кой играч напуска тима и кой е привлечен, и ще продължим да го правим. Проследихме и как само в рамките на седмица с новия ви отбор, успяхте да "пратите" дете в градския съперник Ботев. ФАКТ!!!

Независимо, дали Локомотив Пловдив ще въведе безпрецедентна практика, родители да доплащат заплатата на треньори в школата - ние ще продължим да вършим същото.

Връщаме се само с няколко изречения и на въпросната декларация от родителите на набори 2004, 2008 и 2009.

Защо се внушава на обществеността, че Георги Недевски ще бъде освободен от Локомотив Пловдив, заради конфликт с един от спонсорите на школата, а не защото е подал своята оставка сам и без никой да му я поиска?
"
Личните конфликти между един от спонсорите на школата и треньора, които не са тайна за никой, не бива да се отразяват върху работата на треньора и развитието на талантливите деца в школата , които защитават името на клуба и в частност и Вашето име. Ние сме благодарни и оценяваме високо подкрепата, която оказва спонсорът на ДЮШ, но тя не трябва да оказва влияние върху тренировъчния процес и изборът на треньори в школата."

Защо след, като се изразява готовност от родителите да плащат по-високи такси, за да получава Недевски повече пари от колегите си, това не е изведено като основен мотив и проблем за решаване, а се внушават тезите "освобождаване" и "конфликт с един от спонсорите на школата"?
"
Родителите на набор 2004 изразяваме готовност при необходимост да окажем финансова подкрепа, за да бъдат покрити изцяло финансовите изисквания на г-н Недевски така, че клубът да не бъде натоварен допълнително."

Защо се твърди за изтичащ договор на 9 април, а не за изтичащо предизвестие за напускане, каквото всъщност е подал Недевски?
"Молим за вашата спешна намеса, тъй като договорът на г-н Недевски изтича на 09.04.2017г".

Защо никъде в декларацията на родителите не се споменава, че Георги Недевски всъщност е подал ОСТАВКА, а това трябаше да стане ясно часове по-късно от отговорът на Локомотив Пловдив?

Защо ръководството на Локомотив Пловдив бе директно заплашено, че децата от този набор ще отидат в други отбори? Това не е ли натиск?
"
Към настоящия момент сме изправени пред кръстопът , при който от вас зависи дали с помощта на специалист като г-н Недевски отборът ще продължи да се развива в положителна посока, или след приключване на сезона рискуваме част от децата ни да заминат далеч от техния дом Локомотив."

НЯКОЙ ВСЕ ОЩЕ ИМА ЛИ СЪМНЕНИЯ И КОЛЕБАНИЯ, ЗАЩО БИЗНЕСЪТ БЯГА ОТ ФУТБОЛА КАТО ДЯВОЛ ОТ ТАМЯН?

Вчера вечерта Glas.bg публикува много интересно интервю с шефа на школата на Локо Пд. Интервю, чиито въпроси изпратихме на Димитър Палазов дни преди да стане ясно, че Георги Недевски си е подал оставката! Там задаваме интересни, според нашата преценка, въпроси, чиито отговори сме търсили не веднъж в нашите публикации, коментари и репортажи. Какво отговори Димитър Палазов на нашите питания, можете да прочетете (ТУК)