Локомотив и Ботев не се победиха и завършиха  0:0 в Дербито на Пловдив в Елитната юношеска група до 15 години. Двубоят напомни на последния между мъжките състави на двата пловдивски отбора – без голове и малко футбол. Мачът се игра на изкуствения терен на Лаута.

Първата част бе равностойна и чистите положения за гол не бяха много.И двата тима се отчетоха с по една по-опасна ситуация пред вратата на противника, но до попадение  не се стигна. За Локомотив то дойде още в пъвата минута след удар с глава от непосредствена близост, но стражът на Ботев Славов спаси. Това остана и най-чистото положение за гол за „смърфовете“.

След паузата играта не се промени коренно. Ботев бе отбора, който повече задържа топката в началото на втората част, но последното подаване на „канарчетата“ не се получаваше. Все пак в 50′ минута Иван Аврамов можеше да открие, ударът му обаче срещна страничния стълб. След средата на полувремето играта доста се накъса заради нарушения. До края на двубоя Ботев се отчете и с втора греда, „черно-белите“ пък претендираха за дузпа в последните минути след избутване на техен играч от страна на вратаря на „канарчетата“- такава не бе отсъдена и ремито се запази.

След двубоя Локомотив е на четвърта позиция с актив от 20 точки, а Ботев е втори с 29 пункта.

Локомотив: Кристиян Ботев, Йордан Ангов, Любомир Маринов, Тодор Павлов, Божидар Зелямов, Пламен Драганов, Антон Коспартов, Георги Мавродиев, Валентин Дармонски, Васил Църцев, Антон Такев

Ботев: Християн Славков, Захари Котетеров, Мартин Христов, Благовест Величков, Пламен Стаменов, Иван Арамазов, Иван Аврамов, Даниел Гичев, Милен Николов, Бисер Бонев, Атанас Стамболов