Новина №1:

13 служители на "Аерогара София" ще бъдат остранени от работа заради гафа с непреверените пътнициот самолета от Франция. Това съобщи на извънеден брифинг МВР министърът Валентин Радев. "На тяхно място ще бъдат сложени хора от Бургас и Варна, които са подготвени. Вероятно ще има размествания на други хора. Как така всичките вкупом ги няма. Кой отишъл до тоалетна,кой - да пуши", каза Радев. Вътрешна сигурност ще се намеси по случая. "Това е изумително, което се случва. Въпреки това, границите се пазят изключително добре. Това петънце трябва да се изчисти бързо. Багажите на хората са проверени.Но фактът, че могат да минат е тревожен",поясни министърът. Той възложил проверката веднага. Очакват се разултати от 5 до 8 дни.

Новина №2:

Междувременно към 8 часа днес, на Аерогара - София, за полет през Истанбул за Минск пристигнал 56-годишен гръцки гражданин, Г.Т. При проверката и след справка, граничните полицаи идентифицирали пътника като издирван от Интерпол за предумишлено убийство, незаконно притежаване и пренос на огнестрелно оръжие и експлозиви.Съобщението е на пресцентъра на МВР.Информацията за него е подадена от бюрото в Кипър, с цел задържане и екстрадиране. Г.Т. е задържан. Чрез Националното централно бюро Интерпол-София са уведомени служителите от Интерпол-Никозия, които потвърдили издирването на лицето. Предстои процедура по екстрадирането му.

Въпрос единствен: Колко като арестуваният на летището днес, издирван за притежание за експлозиви, са кацанли у нас, докато граничарите са били в обедни почивки, пиели са кафе, или да ходили до тоалетна?

Бележка на автора:

В коя друг Европейска столица министър ще дава след такъв случай пресконференция, а няма да си подаде оставката?