По разпореждане на премиера, вътрешният министър Валентин Радев е възложил проверка и на Дирекция „Вътрешна сигурност“, съобщават от полицията.
 
Във  връзка със случая от 20 март, когато 42-ма пътници от полет от Франция са били пропуснати да влязат в страната през ГКПП Аерогара София без да бъдат проверени, по нареждане на премиера от МВР предприеха комплекс от мерки: разпоредена е вътрешна прповерка, започнато е дисциплинарно производство спрямо общо 13 служители, включително и ръководителите на смяна, на ГКПП-Аерогара София и на РДГП-Аерогари. Те ще бъдат отстранени от работа,  и на тяхно място ще работят подготвени екипи от Бургас и Варна, заяви министър Валентин Радев.
 
Въпреки забавянето на съобщението за случая по официален ред, проверките и редът на летището са засилени. По разпореждане на премиера предстои анализ на работата на граничните полицаи на Летище-София във времето назад и е вероятно да има разместване и на други служители. Разпоредена е и проверка от Дирекция „Вътрешна сигурност“ за изясняване на случая в пълния му обем, както и дали има данни за умишлено поведение, каквато информация към момента няма.