Оргазмът не е толкова сложен за постигане, стига да разполагате с правилната рецепта.

Секс кореспонденция

Според едно проучване жените, които пишат съобщения и мейли със сексуално съдържание на партньорите си, както и споделят открито преди или по време на секс какви са похотливите им желания, достигат много по-лесно и до по-разтърсващи оргазми. Причината е в това, че половината от оргазма е в психическата нагласа и във въображението. Дори само сексуалните помисли могат да ви "разтопят", а партньорът ви оттам нататък лесно ще ви изведе до заветното "О".

Комуникация

Няма място за срам, когато става въпрос за секс. Директната комуникация е ключова за достигането до оргазъм. Така че не се свенете да използвате мръсни думи, за да подскажете какво ви харесва и какво очаквате в леглото.

"Обичам..."

Според едно проучване по-честото споменаване на думата "Обичам" по време на секс води до по-чести оргазми. И не става въпрос само за словосъчетанието "Обичам те!", а също и за "Обичам, когато...", "Обичам те отгоре...", "Обичам отзад", "Обичам да ме..." и т.н.

Самочувствие

Жените, които харесват тялото си и имат самочувствие на можещи в леглото, по-лесно и редовно достигат до оргазъм.

Правилен фокус

Фокусът е от огромно значение по време на секс. Когато сте разсеяни и мислите за странични неща в леглото, шансът да достигнете до оргазъм е минимален. Важно е да бъдете концентрирани върху сексуалните си усещания и желания, както и да изчистите ума си от всякакви странични мисли.

Възраст

Жените на средна възраст достигат по-лесно до оргазъм, отколкото тези на 20, показва проучване по темата. Това е може би така, защото с годините опознавате тялото си, знаете какво искате в леглото и как да си го поискате, увладели сте умението да се фокусирате и т.н.

източник: Розали.ком