Отборите на България и Босна и Херцеговина играят при резултат 0:1 в контролата между двата тима на "Лудогорец Арена" в Разград. Автогол на Васил Божиков в 20-ата минута даде аванс на гостите.
 
Двубоят е първо домакинство на "лъвовете" далеч от София от 22 август 2007 година. Тогава отстъпихме с 0:1 на Уелс в контрола, която се игра на стадион "Лазур" в Бургас. Ръководството на Лудогорец се беше погрижило, теренът да бъде в перфектно състояние, въпреки че последните дни валя много сняг в Разград. Ниските температури обаче попречиха трибуните да се напълнят, като половината стадион остана празен.
 
 
Родният селекционер Петър Хубчев заложи на схема 3-5-2. Пламен Илиев на вратата, а Николай Бодуров, Божидар Чорбаджийски, Васил Божиков бяха централни защитници. Михаил Александров и Петър Занев бяха на двата фланка, а Георги Костадинов, Ивайло Чочев и Георги Миланов, действаха зад Ивелин Попов и Спас Делев.
България - Босна и Херцеговина
Роберт Просинечки заложи на най-доброто, като големите звезди - Един Джеко и Миралем Пянич, стартират от първата минута.
България - Босна и Херцеговина
 
България - Босна и Херцеговина
Първият удар беше за Спас Делев, който стреля слабо с левия крак и Шехич спаси. В 12-ата минута Ивайло Чочев с глава прати топката над горната греда след центриране от корнер.
Хубава атака на "лъвовете" в 16-ата минута завърши с удар в гредата на Спас Делев, но реферът отсъди засада.
При първата си добра атака в 20-ата минута, гостите поведоха в резултата. Дулиевич изведе Колашинак, който центрира остро, Кондо се хвърли на шпагат с Бодуров, след което топката рикошира в дясната ръка на Божиков и влезе в мрежата за 0:1.
 
 
В 23-ата минута капитанът Ивелин Попов даде отличен пас на Георги Миланов, който от много добра позиция стреля в аут.
 
Михаил Александров пък пропусна сам срещу вратаря в 26-ата минута. Футболистът на Арсенал (Тула) стреля сило, но Шехич изби. Тимът на Босна контраатакуваше доста опасно, като създаваше проблеми на родната защита, която играеше за първи път в тази схема.
 
Попов нанесе пореден удар от фаул, но без да затрудни стража на босненците. Силен изстрел на Александров в 36-ата минута беше избит от Шехич.
 
Кодро направи невероятен пропуск в 40-ата минута, когато от пет метра не уцели вратата на Пламен Илев.
 
Втората част започна с две промени в състава на Босна. Медунянин и Милошевич замениха Сарич и Кодро.
Пянич стреля над вратата на Илиев в 53-ата минута, след което Чорбаджийски получи първия жълт картон заради неспортсменска проява. Пянич центрира хубаво от фаул, но игра на гостите не успя да нанесе решаващ удар и топката излезе в аут. Кирил Десподов, Мартин Райнов и Симеон Славчев замениха едновременно Делев, Чочев и Миланов.
Младият напаател на "червение" имаше веднага възможност да пробва удар, който беше спасен.