Кърпенето на дупките по пловдивските улици продължава веднага след като времето позволи. Това увериха в ефира на "Дарик" районните кметове на „Южен“, „Северен“, „Тракия“, „Западен“ и „Централен“. Описването на компрометираните участъци от пътната инфраструктура в града вече е започнало.

Около 50 000 лева е заложила в бюджета си за целта администрацията на „Северен“, съобщи кметът Ральо Ралев. По думите му, пълненето на дупките ще стартира от най-натоварените пътни артерии в района - Брезовско и Рогошко шосе.

В „Централен“ пък участъците по пътната инфраструктура, които са се компрометирали след зимния период, вече са ремонтирани, заяви кметът Георги Стаменов. Предстои запълването на дупките основно във вътрешнокварталните улици.

С 40 000 лева разполага районната администрация на „Южен“ за запълване на дупки. Парите обаче са крайно недостатъчни, отбеляза кметът Борислав Инчев. От най-спешен ремонт към момента се нуждае ул. „Кукуш“ и продължението й към старото жп депо, където преминаването с автомобил е почти невъзможно от огромните дълбоки дупки. 

В „Западен“ вече работят по кратерите, отворили се на улицата към Спешния сектор на УМБАЛ „Свети Георги“, както и пред самото отделение, обясни кметът Димитър Колев. Дупки се кърпят аварийно в района от две седмици, добави още той


В „Тракия“ няма дупки и не е нужно някой да стои да ги охранява, категоричен е кметът на района Костадин Димитров. Той обясни, че в района се работи, както със студена, така и с топла смес. 20 000 лева са заделени в бюджета на кметството за един от най-бързите според Димитров начини за запълване на дупки - "Пачматик". По големите булеварди проблемът е решен и там дупки няма, каза още той.

До дни се очаква да започне работата по запълването на зейналите след зимата кратери и в „Източен“. За целта в района са предвидени около 50 000 лева.

Темата с дупките излезе на дневен ред, след като премиерът Бойко Борисов възложи всички автомагистрали, скоростни и автомобилни пътища да бъдат прегледани за дупки и до всяка от тях да бъдат сложени екипи от полицията и пътната агенция, които по график да дежурят и да предупреждават шофьорите за тази опасност.