Скандалът с детската градина в Момчилград се разраства. Родителите са обидени, а децата стресирани. Това става ясно от думите на майките и бащите, които не са пуснали днес малките в детското заведение.

"Децата са стресирани, не искат да ходят на детска градина. Снощи като гледахме телевизия, детето ме попита какво лошо е направило, лошо ли е танцувало", заяви един от бащите пред Нова телевизия.

Възпитателите пък са категорични, че в детското заведение се говори единствено на български език. Имало деца, които при постъпването не говорят български, но с допълнителни часове и обучение нещата се променяли. "Помежду си говорят турски, но нито един от учителите не ползва турски език, само и единствено български", категорична е директорката на градината.

Оказва се, че тържеството е било разнообразно, като е имало български песни, руски песни и две на турски. Тържеството е започнало с българско хоро и завършило с българска песен, категорични са учителите.

Директорката нападна партията на Красимир Каракачанов ВМРО, които пуснаха сигнала. "В момента някой иска да си направи евтин пиар и конкретно господата от ВМРО, което не е добро за образователната система", категорична е директорката.

От своя страна зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов заяви от студиото, че не е очаквал да чуе друго от директорката. Той алармира, че в тези райони влиянието на ДПС е толкова разпространено, че демокрацията е илюзия, а единствения начин да запазиш работата си и да водиш нормален начин на живот е да си част от ДПС и лоялен на партията.

"Проблемът е системен и той съществува от десетилетия. ДПС води до денационализация. Буквално преди дни имахме изявление на турски кметове, на турски езис, които искаха децата да говорят на турски", допълни Веселинов.

От персонала пък заявиха, че никога не имало натиск към тях от страна на ДПС, а в работата ги води единствено Закона за образованието.

Патриотът допълни, че сигналът е подаден от човек, който познават от години, желае да запази анонимност, за да запази работата си. "Всички съветници са на ДПС, кмета също, българския елемент е фасанда украса", допълни Веселинов.