Страшна подслушана тайна на влиятелен човек може да стои зад шесторното убийство! Това споделили пред столичен ежедневник близки на жертвите от Нови Искър, пожелали анонимност. Според тях причина за касапницата, която стана навръх новогодишната нощ, може да е компромат срещу влиятелен богаташ, до който Кети Кюхова се е докопала.

Както полицията съобщи, Кети и рецидивистът, сочен за шесторен килър, Росен Ангелов-Горския, са почиствали офиси и къщи на заможни и влиятелни баровци в Нови Искър. Именно докато си изпълнява задълженията, Кети може да се е натъкнала на страшна тайна, заради която цялото семейство е очистено, смятат почернените роднини. По този начин й е затворена устата, както и на всичките й близки, на които може да е разказала изнесената информация. Така, каквото и да са научили, шестте жертви са отнесли тайната на "голямата риба" в гроба.

Възможно е Кети да е прихваната за изтичането на информация и шесторната екзекуция да е наказанието за измяната, посочват нейни роднини. Членове на осиротелите семейства подозират, че в къщата на ужасите може да е търсено нещо, вероятно въпросният компромат, открит от Кети. След тараша домът на убитите е оставен подреден и почистен, за да се прикрие мотивът на престъплението, предполагат близките.

Мистерия остава да витае и около тефтерчето, открито в гората до кладенеца, където бе намерено захвърленото тяло на Кети Кюхова. Роднините гадаят дали бележникът, за който се твърди, че е на Кети, може да съдържа ключ към разплитане на загадката. Според запознати в него имало записани интересни имена и суми. Разследващите обаче не споменават нищо за записите и автентичността им.

Според официалната версия на разследващите Росен е искал Кети да му даде кодовете за достъп до палатите, за да ги ограби. Жената обаче отказала, което довело до разрив в отношенията им. Отделно от това двамата имали любовна връзка, а след отказа бандитът е почувствал като отхвърления любовник, коментираха психолози. 

Сродниците на жертвите не вярват това да е истинската причина за касапницата. Те дори се съмняват Горския да е убиецът. Смятат, че килърите са били поне четирима, защото не може сам човек да сътвори всичко това. Дори Росен Ангелов да е извършител, смятат, че по-скоро е бил изпълнител, а истинските поръчители вероятно никога няма да се разберат. 

Съмнително се струва на близките как Росен Ангелов се е криел с години от полицията, за да не влезе в зандана, а след кървавата трагедия бе изловен за два дни. Роднини на жертвите от Нови Искър посочват, че самоубийството на Горския се явява много удобно за разследващите, за да потулят случая и да не търсят истината. 

Връзката между Кети и Росен Ангелов учуди и близките на половинката й Неделчо Юнаков. Те се тюхкат как не са разбрали по-рано, за да предотвратят фаталния край. В къщата в Нови Искър смъртта си намериха Неделчо и синът му Георги, майката на Кети - Еленка, дъщеря й Нанси и нейното гадже Боби.

„Навярно някой от тях се е забъркал в нещо, но жалко за невинните", коментират опечалените роднини. Те се надяват истинската причина за шесторната екзекуция скоро да излезе наяве.

Доскоро семейство, всички разстреляни в Нови Искър бяха погребани на различни места. Вечният дом на Неделчо и Георги е на гробищата в „Малашевци“. Боби е положен отделно от любимата си Нанси. Младото момиче бе погребано в бял ковчег в село край София, а майка й Кети и баба й Еленка бяха изпратени по последния си път на гробищата в Иваняне. В моргата остава да лежи единствено Росен Ангелов, чиито роднини не се интересуват от него.