Източните жени са надарени със специална красота на магьосничество и загадъчност. Но не само на природата, те дължат това и на техния безупречен външен вид. Жените на Изток във всички възрасти са известни със своите умения и познания за това как да поддържат кожата си в идеално състояние в продължение на много години.

Небахат Чере, турска актриса, бивш модел и певица, остава сред най-красивите жени в своята страна повече от десетилетие! За зрителя тя е известна с ролята на майката на султан Сюлейман в историческата серия "Великолепната епоха". В този образ тя е наистина шик: благородна, величествена, любяща, стриктна и справедлива.

Красавицата Небхат Чере

Жената изглеждаше зашеметяваща в същото време: царствена класа, модерни облекла, безупречна кожа и коса. В едно от интервютата, актрисата признава, че се радва на възрастта си и не се опитва да бъде млада, както правят съвременните звезди. Тя вярва, че здравословен начин на живот на нейната възраст е по-важен от пластиката

За да запази кожата възможно най-дълго тя редовно преминава курс от домашни подмладяващи процедури . Маските, използвани от нея, са ефективни, озаряващи и стягащи. 

 

Подмладяващи ориенталски маски

Маска с пъдпъдъчи яйца

Необходими съставки :

2 пъдпъдъчи яйца
2-3 капки лимонов сок
1 ч.л. зехтин
1 ч.л. мед

Подготовка и употреба :

Ако кожата е суха, изключете лимоновия сок от състава, ако е мазна, изключете зехтина. Въпреки това, в напреднала възраст прекомерното съдържание на мазнини в кожата е рядкост.
Смесете всички съставки, нанесете сместа върху добре почистената кожа на лицето и шията.
Стоите с маската в продължение на 20 минути, след това изплакнете с топла вода и подсушете с кърпа. Нанесете подхранващ крем.

 

Маска с джинджифил

Състав :

1 ч.л.  корен на джинджифил
2 ч.л. овесено брашно
1 ч.л. зехтин
1 ч.л. сметана
1 супена лъжица вряла вода

 

Подготовка и употреба :

Смесете джинджифилът с овесена каша и залейте с вряла вода, разбъркайте. Консистенцията трябва да е като гъста сметана. Изсипете зехтина и топлата сметана, разбъркайте.
Нанесете маска върху дебел слой нс почистено лице и врата. Времето за действие е 20 минути. След това изплакнете с топла вода, нанесете овлажнител.

Маската е подходяща за жени на всякаква възраст, стига да коригирате съставките в зависимост от типа кожа, но първо се уверете, че не сте алергични към някоя от съставките. Между другото, съзнателно сме посочили хода на процедурите. Маските се прилагат алтернативно всеки ден в продължение на 2 седмици. Само по този начин ще постигнете желания и дългосрочен ефект.