Близки и роднини на двете почернени фамилии-тези на Илиана Митева и Ради Енев, продължават да са в шок и да недоумяват какво е отключило агресията в 32-годишния мъж. Клането е било толкова страшно, че 29-годишната жена е била буквално надупчена на решето.
 
Приятелки на Илиана споделиха пред БЛИЦ, че тя е била изключително притеснена от неочакваните изблици на гняв в бащата на детето й. В последно време агресията му ескалирала, за това младата жена не спирала да настоява Ради да отиде на психолог и да потърси помощ. Обяснявала, че няма срамно да се довери на психолог, но молбите й останали нечути. Ради отказвал да се лекува. Илиана се принудила да го заплаши с раздяла и казала, че ще го напусне, защото се страхува за себе си и за детето им.

Може би в деня на скандала и на убийството, Илиана пак е повторила заплахите си, но е била в безизходица, не е виждала друг начин да стресне мъжа си. Вероятно това е провокирало и отключило безумното зверство, в което е изпаднал Ради, коментираха  потъналите в сълзи приятелки на младата майка.

Те споделиха още, че родителите на Илиана настояват 13-месечната й дъщеричка да бъде дадена на тях, за да я отгледат и да се грижат за сирачето. Това е било обсъждано след погребението в Кюстендил, където бе положена убитата.

Вчера в пловдивското село  Свежен бе погребан и Ради. Близките му са учудени, нямало данни психическото заболяване да е наследствено и не знаели от какво се е отключило то.

Както съобщихме, преди дни в апартамент в квартал „Кючук Париж“ бяха открити окървавени два трупа. Ради е заклал жена си и после се е самоубил. „Слава Богу, че не е посегнал на детето, което с часове е плакало над телата, казаха още потресени близки на Илиана.