Поразително е как дори употребата на оръжие за масово поразяване от страна на Кремъл срещу цивилни в Англия не е в състояние да накара българската пета колона поне малко и поне веднъж да замълчи.Това е първосигнална реакция на отровени с рашизъм хора, за които е малко да се каже, че прилагат максимата “шамар да е, аванта е”, щом идва от Русия.

Затихващият, но добре запомнен за дълго скандал, сътворен от гостувалия в София пратеник на Путин в расо Гундяев, е заменен с не по-малко скандални вопли на солидарност с руските лъжи за отровителството в британската столица. В руската метрополия дадоха сигнал за контраатака с абсурдни обвинения към британците, че сами си били отровили гражданите, изпратени в адски мъки в болниците. Арията на клеветата мигом беше подета в София от постоянното присътвие на гарстольорите на руското резоньорство. “Говорит Москва” и тук козируват. Ехото на русофилщината разнася светото (пред)писание на московската пропаганда като единствената божествена истина, достойна за проповядване.  В Москва си имат радио “Ехото на Москва”, а тук си имаме радиоточка “Ехото от Москва”, която бие в една (опорна) точка с една цел: да адвокатства на кремълската правда.

Бившият шеф на разузнаването Кирчо Киров даде “тон за песен” с внушението, че бруталният акт в Солсбъри бил дело на украинците. Звучи като зов за закрила към петата колона и към самата Москва от страна на подсъдимия Киров.

Бившият вътрешен министър Румен Петков, уволнен навремето заради нерегламнирани контаккти с престъпници, доразви тезата му с прогноза, че следва подобна провокация и в самата Украйна, за да бъде дискредитирана Русия. В неговите представи западните съюзници на България са готови на нечовешки гадости дори спрямо приятелите си, само и само да навредят на прекрасния имидж на невинната по дефиниция Москва ( вероятно от завист към страхотната репутация на днешна путинска Русия като демократична, хуманна и добродушна държава, в която човешкият живот е на пиедестал).

Настоящият депутат от БСП Таско Ерменков се включи в групата на викачите. Скандалните “заключения” на споменатите по-горе познавачи на междудържавното отровителство бяха озвучени от шумното му възмущение, формулирно като лична обида  от факта, че външният министър Екатерина Захариева изразила лична подкрепа в туитър за британските съюзници в противопоставянето им срещу убийствената акция на тяхна територия. Обвиния, че не е упълномощена да говори от името на всички българи и на държавата дори, макар самият той определено се изявява като говорител на една партия и една пета колона, без да може да покаже пълномощно за самоназначаването си в това качество.

Поради извънредната си заетост в процеса на опрощаването на “русофбските грехове” на своя коалиционен партньор Валери Симеонов, в този хор засега не се е включил другарят по линия на промосковско резоньорство Волен Сидеров. Но можем да се обзаложим, че сега, след като си е оправил ( за пореден път) влошените отношения с джихадиста ( нали така го нарече!) Валери Симеонов, шефът на “Атака” ще огласи някоя от своите (уни)кални версии за избелване образа на руските убийци на цивилни във Великобритания.

Кой остана да вземе отношение ли? Как кой, смият Бойко Борисов. Той се прояви онзи ден като оракул, който вещае война, макар да не уточни каква. Да се прогнозира още една е гарантирано сбъднато пророчество ( защото войни винаги е имало, има и в момента по света).

Борисов само тряба да бъде помолен и той ще реши спора – в смисъл дали украиниците или британците сеят смърт с руска отрова, измислена за особено мъчително унищоване на човешки живот. Защото иначе живеем в неведение на кого да вярваме при положение ,че единственото безспорно обстоятелство около престъплението е фактът, че оръжието за неговото осъществяване е  измислено в страната, дарила света с най-хуманния строй в човешката история ( след което лошите американци, използвайки един демократичен проблясък в историята на  Русия, помогнали за унищожаването на тази чудесна отрова и сега са заподозрени от руските хуманисти, че всъщност именно те я притежават и както обикновено са в дъното на заговора срещу кристално чистата репутация на путинска Русия).

Share on Facebook