Не знам дали  се оправдава твърдението ми, че Русия е на път да ни освободи от русофилщината, както направи с Грузия и Украйна, но след серия от брутални антибългарски акции на Москва имам поне едно потвърждение от частен характер, че нещо става в пренареждането на русофилските карти в България.

Дело от частен характер за обида и клевета срещу мен в края на миналата 2017-та заведе Илиан Тодоров, Областен управител на Софийска област и виден представител на “Атака”, която от самото си появяване на политическата карта на България през 2005 г. е най-агресивното острие на путинофилията в България. Съди ме за 60 000 лева и вече е завел втора тъжба по повод на нови мои статии за още толкова хилядарки, както разбрах лично от него днес ( подробности по-нататък). На делото, състояло се на 28 февруари в София, адвокатът му поиска процесът да бъде закрит на основание на факта, че разкривамх в блога си какво се случва в съдебната зала.

На това му се казва властови тормоз, оказване на натиск върху журналист от представител на властта, който се опитва да ми затвори устата. Заявих пред съда, че ще продължа да пиша. Каквото и правя в момента.

След цялата тази атака тъжителят Тодоров най-изненадващо ми се обади по телефона днес в 18.13 ч. След близо 7 минутен разговор, резюмирам само основното ( спестявам част от колорита):

Тодоров иска да се видим да пием кафе

Тодоров казва, че не е трябвало да прави това ( т.е. да ме съди)

Тодоров ми е ядосан за статите ми, но иначе “много го кефя”

Тодоров няколко пъти повтори, след уточняващ въпрос от моя страна, че наистина “много го кефя”

Тодоров твърди, че не е никакъв рубладжия и е учил в “щатите”.

Тодоров моли да се запозная с два текста, които иска да ми изпрати по вайбъра, като доказателство за неговата искреност. И ако искам след това да му се обадя.

На всичко това отговорих, че не пия кафе с политици без да съм сигурен, че мога да дам публичност на разговора. Посочих му очевидният факт, че само той може да спре започнатото от него дело, като оттегли тъжбите си ( които, вече са станали две).

Тодоров декларира, че в този момент взима решението да отттегли тъжбите си.

Понеже е петък вечер, ще минат дни, преди да стане ясно, дали това намерение е станало факт. А междувременно, ето единият от текстовете, които Тодоров държеше да прочета като уверение, че не е такъв, за какъвто го мисля ( вторият текст е свързан със съобщение в същия сайт за негова среща с представители на Американската търговска камара)

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров отказа срещата с губернатора на Московска област заради усложнената геополитическа обстановка

София, България 16 Март 2018

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров отказа планираното посещение в Московска област и среща с губернатора на областта Андрей Воробьов заради усложнената геополитическа обстановка. Нагнетяването на международната обстановка вследствие на отравянето на двойния агент Сергей Скрипал и мерките, които Великобритания предприе срещу Русия влияят негативно на международно положение. Подобен род срещи в такава обстановка, в която заради инцидента със Скрипал се свиква извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН и всички евроатлантически партньори на България осъждат акта, не е от интерес за ничия страна.

https://www.blitz.bg/obshtestvo/oblastniyat-upravitel-na-sofiyska-oblast-ilian-todorov-otkaza-sreshchata-s-gubernatora-na-moskovska-oblast-zaradi-uslozhnenata-geopoliticheska-obstanovka_news586468.html

Share on Facebook