Диляна Попова говори за страховете си, майчинството, актьорството и страстта си към екзотичните пътешествия със сина си Борил пред сутрешния блок на Би Ти Ви. Красавицата обаче не обели и дума за бащата на сина си - актьора Асен Блатечки. Очевидно моделката е приключила с тази тема и затова разговорът се завъртя около майчинството й и новите й "творчески планове".

„Това, което в момента най-много ме плаши е мюсюлманството – призна Попова. – Четох едно интервю с иранка, която бяга от родината си. Разказва за масови изнасилвания там на жени, които не са от тяхната вяра. Наистина е много стряскащо.

Нещата много се коментират покрай скандалите за сексуално насилие в Холивуд. Такива неща обаче има по цял свят, тъй като хората с повече пари и власт си позволяват повече. Вероятно и тук се случват такива неща, но сме по-мънички и нещата не са в такива размери“.

Диляна Попова каза още, че продължава да трупа самочувствие като актриса с всеки следващ филм и да се развива. "Много е важно обаче с какъв режисьор се работи – призна тя. – Ако той не успява да те води както трябва, се чувстваш някак изгубен“.

Актрисата призна, че е щастлива майка. "Синът ми Борил вече ходи на детска градина – каза Диляна Попова. – Наистина са шокиращи всички неща с насилието в детските градини. Мисля си дали са необходими наистина камери в детските градини. Дали по този начин и самите преподаватели там не се чувстват притиснати. За щастие синът ми е в свястна детска градина и нямам такива проблеми. Иначе Борил е само на три години, но вече изглежда като първокласник“.

Диляна Попова каза още, че обича екзотичните пътувания и в студените месеци при възможност си организира такива. Сега е щастлива, защото може да пътува и със сина си.

„Бяхме на Малдивите и Борил наистина страшно се забавлява – коментира Попова. – Беше щастлив с делфините и с цялата екзотична обстановка. Всичко го забавляваше. Обичам дайвинга и да се гмуркам. Заради това и е много стряскащо, че на практика на такива хубави места дъното е мъртво“.