В Турция днес се състоят погребенията на девет от 11-те жени, които загинаха при катастрофа в Иран на турски частен самолет, в който пътуваха бъдеща булка и нейните приятелки за моминско парти в Обединените арабски емирства.

Годеникът на загиналата Мина Башаран - Мурад Гезер се удави в сълзите на баща й - Хюсеин Башаран по време на погребението на младото момиче. Ковчегът на загиналата 28-годишна милиардерка почти се превърна в цветна градина.

Погребението се проведе в джамията Ataköy 5th Division, където всички си казаха последно сбогом с  Мина Башаран, Сине Акай и Бурчу Урфали, които загубиха живота си при самолетна катастрофа в Иран, в която загинаха 11 жени, на път връщане от Дубай, където бяха на моминско парти. Телата им бяха пренесени в Истанбул от Иран вчера, със самолет.

За останалите загинали момичета, погребалните церемонии ще се проведат в съответствие с еврейските традиции.

Семейството и годеникът на богатата турска наследница, както и много близки и роднини, присъстваха на церемонията.

 Бащата на амбициозното момиче - Хюсеин Башаран не спря и за миг да рони сълзи над ковчега на любимата си дъщеря си. По негово желание, тя беше погребана до баща му и дядо на Мина Башаран, който преди 8 години също загива в самолетна катастрофа. "Това място купих за себе си, но ще поставя  дъщеря ми", каза бащата Хюсеин Башаран.

Мурат Гезер, който трябваше да се ожени за 28-годишната милиардерска дъщеря след месец, се държи само на лекарства и не може да дойде на себе си. При всички опити да бъде успокоен, той само повтарял: "Не, не вярвам. Тя ще се върне". Той също не успя да въздържи сълзите си, докато погребваха любимата му и я изпрати с думите "Чакай ме мой малък ангел..Обичам те толкова много ...”

Мурат Гезер транспортира ковчега на годеницата си Мина Башаран от погребална кола.

Семействата на загиналите Мина, Сине и Бурчу взели решение погребалните церемонии на момичетата да се проведат съвместно, тъй като те били приятелки още от университета и са били заедно в добри и лоши дни.



Турски частен самолет на компанията "Башаран Холдинг" извършващ полет от Обединените арабски емирства до Истанбул, падна в Иран. Всички 11 на борда - 8 пътници и 3-ма души екипаж загиват. Сред пътниците в разбилия се самолет е и Мина Башаран, дъщеря на Хюсеин Башаран, и 7 нейни приятелки. Това са Зейнеп Кошкун, Айше Ан Урфалъ, Аслъ Измирли, Лиана Хананел, Ясмин Бару и Синем Акай