40-годишният Росен С. от бургаския ж.к.“Меден рудник“ е виновникът за зрелищната катастрофа пред УМАБ Бургас днес, която едва не прати в гроба 4-има младежи, предаде "Флагман".
 
Според събрана до този момент информация Росен, управлявал своя автомобил „Рено Меган“ от бул.“Струга“ към бул.“Стефан Стамболов“. Рано тази сутрин светофарите не са пуснати, той е трябвало да пропусне автомобилите, движещи се по главния път, в случая бул.“Стефан Стамболов“. Бургазлията обаче с мръсна газ, при ниска видимост заради мъглата, както и влажна настилка, се опитва да влезе в булеварда при което засича Ауди А 3 със старозагорска регистрация.

Ауди-то е станало на хармоника, а Реното е със смазана предница. По чудо няма загинали въпреки тежкия удар, а двама от четиримата младежи, пътуващи в немския автомобил все още са в болница.


Пострадал от катастрофата е 40-годишният Росен С., който е освободен за домашно лечение с контузия на главата, както и 38-годишната Петя Д., пътувала с него в Реното. 

В Аудито са били 4-има младежи на възраст 19 и 20 години. Колата е управлявана от 20-годишния Ганчо К., от село Манолово, Област Стара Загора. Момчето най-вероятно е студент в Бургас, настанен е лечение в УМБАЛ Бургас с комоцио, до него на пасажерската седалка е била 20-годишната Вилиана К., която е поела основния удар и цял късмен е, че се разминава само с лека контузия. Зад нея е била  20-годишната Радостина С., която също е с комоцио, а зад шофьора Ганчо е седяла 19-годишната Галя К. От Бургас – приета в болница с контузия на главата.

Нито един от двамата водачи не е употребил алкохол или опиати. Превишена е скоростта единствено на Реното, което е отнело и предимството, показа огледът на мястото на инцидента.