Не е работа на Екатерина Захариева да коментира отношенията на Русия и Великобритания. Такова изявление е гаф. Работа на премиера е да й направи забележка и да се замисли дали тя е подходяща за този пост. В отношенията между две големи държави – не членки на Европейския съюз не трябва да се бъркаме. Това заяви в кулоарите на НС председателят на Обединени патриоти и лидер на Атака Волен Сидеров по отношение на реакцията на външния министър Захариева в социалните мрежи, че била солидарна с Великобритания, съобщиха от централата на партията. 

Проф. Станислав Станилов също разкритикува прибързаната реакция на  Захариева, която зае страна в шпионския скандал между Лондон и Москва. „Подлива вода на премиера“, категоричен бе депутатът от Обединените патриоти.

"Госпожа Захариева би трябвало малко да е сдържана, защото това, което казват за отровното вещество, се води следствие. Не е доказано", напомни историкът. По думите му Западът си има сметки с Русия, а "ние не бива да се пъхаме пак между шамарите, както го правим".

Според него редно беше да се обсъди на Министерски съвет този проблем - каква позиция ще заеме България ", добави още атакистът.