Пловдивчаните Илияна и Ради, чиито тела бяха открити вчера в семейния им дом в квартал "Кючук Париж", са издъхнали от тежки наранявания в шията. Това съобщи преди минути директорът на пловдивската полиция Атанас Илков. Шефът на пловдивската полиция уточни, че 32-г. Ради и Илияна, която е на 29 г. , не са имали брак, а са живеели на семейни начала.

Категорично е установено, че Ради първо е убил Илияна, а след това е сложил край на живота си. Той е открит с кухненски нож, забоден в шията. Мъжът е държал дръжката на ножа. Полицията не е установила да е имало скандали в двойката. Няма данни за ревност или кредити, които да са причина за трагедията.

"Най-вероятно се касае затова Ради е имал психичен проблем., но това тепърва ще го установяваме. Близките му твърдят, че не знаят за такъв.

Рано сутринта вчера Илияна се е обадила на брата на Ради. Той обаче не е могъл да отговори, впоследствие многократно се е опитал да се свърже както с брат си, така и с Илияна, но не могъл. По тази причина следобед същия ден отишъл до жилището. Не е могъл да отвори, тъй като отвътре имало пъхнат ключ, затова повикал ключар, който отворил вратата и вътре били намерени труповете на Ради и Илияна.

Предполага се убийството е извършено около 8:30 часа.

Тримесечната им дъщеря плачела. Детенцето в момента е поверено на грижите на брата на Ради и неговата жена.