Бебето на младото семейство Ради и Илияна Еневи, които бяха открити мъртви в апартамента им в пловдивския квартал „Кючук Париж, е плакало много дълго – през нощта и сутринта преди труповете да бъдат намерени. Съседите няколко пъти сигнализирали за това, докато накрая пристигнал чичо на детето.
 
„Те са семейство от година и половина. На момчето майката и бащата са в Свежен. Чувах, че плаче детето. Плаче вика, после се поутихна. Мислех, игурно има колики. Сутринта, може и през нощта да е викало. Ние сме над тях“, разказа съсед.
 
„Не сме толкова близки да си ходим на гости. Те са много по-млади. Помагал съм им да си качат количката по стълбите“, добави той пред bTV.
 
„Голяма трагедия. Много сме притеснени“, каза жената, която живее в съседния апартамент. Тя разказа, че с Илияна често си комуникирали, били съвсем нормално семейство.
 
"Ние живеем врата до врата и изведнъж разбрахме какво е станало, много сме притеснени“, добави тя. Днес ще бъде извършен втори оглед на местопрестъплението. Една от версиите е, че става дума за убийство, последвано от самоубийство, но кой е извършителят тепърва трябва да се изясни. По-късно разследващите ще изнесат официална информация.