Ужасяваща смърт потресе Берковица. В градчето под Ком се спомина баба Йорданка, на 90 години, която излязла да изхвърли боклука, но била нападната от бездомни псета. Глухата и сляпа баба е била ръфана здраво. Според съседка, която се притекла на помощ на жената, възрастната берковчанка е била нахапана по ухото, гърлото, глезена. Близките й я откарали в болница, но напразно.

Пред Би Ти Ви недоволни жители на града се оплакаха, че общината не предприема никакви мерки. Млада майка се оплака, че преди дни глутница я нападнала в местността "Пашината". Тя се връщала към дома си, след като взела детето си от Шеста детска градина, когато й налетяло псе. Младата жена грабнала детето си на ръце и побегнала. Спасил я човек, който залъгал кучето със салам.

Зам.-кмет на общината заяви пред камерите, че работят по програма за кастрация. Докато чиновниците се правят, че работят, кучетата минават необезпокоявани покрай телевизионните камери. 

Проблемът с кучетата не е единствен в града. Местни се оплакват от тоталната немарливост на кмета Милчо Доцов по време на поледиците, когато градът останал тотално неразчистен. В групата на местните във Фейсбук хората недоволстват и от продължил безкрайно дълго ремонт на водопровод в квартал "Заряница", заради което няма вода. 

Милчо Доцов пое поста от представителката на ГЕРБ Димитрина Каменова, управлявал е и в предходен мандат. Проблемите на града и общината обаче остават нерешени. Крещящ пример за упадъка в района са пътищата към някои села, които приличат на лунен пейзаж.