През следващата седмица ще бъде възобновена обществената поръчка за облагородяване и реконструкция на площад "Централен", която бе спряна на 2.02.2018 г от фирма „Ремс строй“ ЕООД. 

Директорът на дирекция „Обществени поръчки“ в Общината Тодор Тодоров обясни, че Комисията за защита на конкуренцията е отказала да образува производство  по жалбата на Анка Ангелова от Антоново, тъй като фирмата не е заплатила  държавната такса от 4 500 лв. Разпореждането на КЗК  за отказ от производство окончателно влиза в сила на 7 март.  В момента общината очаква официален документ от Комисията, за да рестартира спряната процедура по ЗОП.  

Още днес или утре основна задача на Общината е да изпрати писмо до КЗК с искане да получим от нея писмено свидетелство за отказа й да образува преписка срещу фирма „Ремс строй“ ЕООД, подчерта Тодоров.

Той обаче не се нае да прогнозира в какъв срок ще се стигне до възлагане на поръчката за реконструкцията на площад "Централен" с аргумент, че проектът е интересен и имиджов и ще привлече за участие в процедурата много компании. 

От тях само един ще бъде щастлив да вземе поръчката, а останалите нямат да имат този шанс и това ги превръща в потенциални жалбоподатели. Надявам се да няма такива, защото най-важното е да участват фирми с визия за този уникален градски площад, заяви още Тодор Тодоров.

От Радио "Пловдив" припомнят, че голямата обществена поръчка за „Облагородяване на територията на площад Централен“ на площ от 30 000 кв. м, е на стойност 10 250 000 лв. тя  обхваща  проектиране, строителство и надзор с цел обновяване визията на централната градска територия.