Плодовите аромати се приемат много добре,заради глътката свежест и екзотика, която внасят в сивото ежедневие. Те галят сетивата, създават хармония и носят усещане за радост.
За да направят живота по-сладък и цветен, иноваторите на REFAN разработиха нова  колекция, която изкушава с нежни плодови  ухания. Тя включва шампоан-душ гел и крем за тяло с шест завладяващи аромата на горски и екзотични плодове: Honey Banana /мед и банан/, Juicy Strawberry /ягода/, Tropical Mango /манго/, Forest Raspberry /малина/, Fresh Tangerine /мандарина/, Exotic Pomegranate /нар/.


Шампоан-душ геловете от плодовата колекция на  REFAN  хидратират кожата и косата и превръщат вземането на душ в истинска наслада. Подходящи са и за деца над 3-годишна възраст. Съдържат глицерин,  който е отличен овлажнител и хидратира и омекотява кожата и косата в дълбочина. В резултат на това кожата става по-гладка, а косъмът – по-еластичен. Глицеринът има свойството да задържа влагата и създава невидима защита срещу неблагоприятните фактори на околната среда. Друга ценна активна съставка на шампоан-душ геловете е маслиновото масло. То заздравява и укрепва структурата на косъма и прави кожата и косата нежни и хидратирани.

Кремовете за тяло от новата плодова серия на REFAN са с лека текстура, която бързо се абсорбира от кожата, без да оставя мазни следи. Вложеното в състава им органично арганово масло има богат мастно-киселинен състав, който помага за поддържане на кожата в здрав вид, борейки се  успешно с дехидратацията и загубата на еластичност в нея.  Аргановото масло е богато на стероли, които са основен елемент в най- външния слой на човешката кожа. Витамин Е също е ценен елемент в кремовете за тяло – той притежава  защитни функции и антиоксидантни свойства.  Подобрява епителизацията и повишава ензимната активност в кожата, едновременно с това забавя процесите на преждевременно стареене, предизвикано от UV-радиацията. Друга важна съставка в кремовете за тяло е токоферолът заради неговите силни антиоксидантни свойства и способността му да предпазва от вредното влияние на околната среда.

Благодарение на тези активни съставки кремовете за тяло  дълготрайно хидратират, омекотяват кожата и създават усещане за свежест през целия ден.
Новата  колекция с нежни плодови аромати на REFAN въздейства на тялото и сетивата като ароматна терапия с ободрително въздействие.
„Рефан България“ бе избрана  за "Любима марка на българския потребител -2017". Тя участва в националната класация в 2 категории – Козметика и Българска марка и не само безапелационно спечели  първото място и в двете, а оглави и цялата надпревара, за което получи Златен сертификат.